Sa ei ole sisse loginud.

#1 16-12-2006 03:20:09

Kaupo Kalda
Alaline elanik
Asukoht: Tallinn
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 1574
Veebileht

Oh naised... :)

Silm jäi peale, lugesin siis üle: piltidega kasutajate lehel on esimese 50 hulgas vaid 4 naist. Järjestus on piltide arvu alusel. Teisel lehel oli naiste osakaal vist veidi suurem.

- Kas mehad laevad aplamalt?
- Kas mehad pildistavad loodust rohkem kui naised?

Päris huvitav oleks tegelikult ära "kaardistada" sotsiaalne seltskond, kes selle kauni hobiga üldse tegelevad :) Pakun, et see rahvas on väga kirju, samas mingeid ühiseid jooni on meil ilmselt kõigil siin. Ka peale armastuse looduse vastu.

http://www.looduspilt.ee/?page=kasutaja … =piltidega

PS. Pikk nädal, kell on hiline, ma tean, head ööd :)

Eemal

 

#2 28-12-2006 13:03:04

Kaupo Kalda
Alaline elanik
Asukoht: Tallinn
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 1574
Veebileht

Re: Oh naised... :)

Paistavad jah. Mul on sõprusringkonnas 2 nais-hobi-looduspiltnikku (üks mu elukaaslane), mõlemad olen seejuures ise asjasse nakatanud ning samas vast ca 15-20 meespiltnikku.

Nii et pigem on naised looduspiltnikena haruldased, mistõttu tuleb teid kohe eriti hoida ja imetleda :)

Eemal

 

#3 28-12-2006 13:15:53

Inga Sõelsepp
Vana Kasutaja
Asukoht: Tallinn
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 408
Veebileht

Re: Oh naised... :)

Oletan, et "seebikarbipiltnikke" on ka naiste seas palju. Kui aga võtta juba suuremad aparaadid koos oma erinevate objektiividega ja kolmjalgadega, siis läheb pilditegemine tüki maad tehnilisemaks ja raskemaks. Igaüks sellega enam jahmerdada ei viitsi. Paljud on ennast matnud kolmnurka kodumajapidamine-töö-lapsed. Tõsine pilditegemine on pühendumine, mis nõuab aega, aega ja veelkord aega ning rahakott pole ka viimase tähtsusega.

Eemal

 

#4 28-12-2006 15:14:57

mari
Kasutaja
Asukoht: Tallinn
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 206
Veebileht

Re: Oh naised... :)

millibell kirjutas:

Ma arvan, et naistele ei lähe hinnetega paratamatult kaasnev võistlusmoment eriti korda, ma ei mäleta küll kedagi “ebaõiglase” hinde pärast häält tõstmas, mõni üksik kord ehk ainult.

Ma arvan, et siin paned küll väga mööda. Hinne pole ainult võistlusmoment, vaid ka tunnustus või selle puudumine. Võib-olla on naiste vähesus tingitud justnimelt sellest, et neile on nende meelest siin liiga tehtud. Tean, kuna mõni neist on vahel sügavas masendusmeeleolus mulle kirjutanud ja oleme seda asja arutanud. Õnneks nemad jätkavad smile. Sama asja on olnud võimalik lugeda ka mõne naisautori pildi alt. Loobumismõtteid ebaõigluse tõttu. Kuid et see on kirjas vaikse loobumisideena ja tihti "läbi lillede", mitte "hääle tõstmisena", siis mehed seda vist eriti ei taju ...

Ja mis asi on "ebaõiglane" hinne, mille pärast üldse oleks võimalik "häält tõsta"? Hinne on iga hindaja isiklik arvamus sellel momendil, olgu see kujunenud kuidas tahes. Tõsta häält kellegi küündimatuse pärast? Sellepärast et ta ei näe pilti nagu mina? Sellepärast et ta otsib sellest pildist midagi, mida seal ei peagi olema, ja siis hindab selle oma väljamõeldud otsitava puudumist? See viimane paneks küll protestima ... aga vaikne protest ei jõua kohale. Proovitud, kindel wink. Ja lärmamine pole naiste meelest sobiv smile.

Siin on tõepoolest vahel mõni autor "häält tõstnud" ja üritanud oma pildi hindajaid paika panna. Kusjuures tean (jällegi nendestsamadet meilidest) et selline suht hoolimatu paikapanek on nii mõndagi naisterahvast kommenteerijat sügavalt solvanud. Kuni selleni, et üks neist ütleb, et ta neid pilte, mis thumbidel tunduvad talle mitte meeldivat, isegi _ei_vaata_. Ilmselt hirmust jällegi kellegi konnasilma peale astuda ja ona isikliku arvamuse eest maha materdatud saada ...

Selleks, et tõepoolest oleks võimalik ebaõiglase hinde vastu protestida (kasvõi lihtsalt selgitust pärides), taotlesin korra foorumis featuuri, mis lubaks panna kahte pilti võrdlusele. Et sellele ettepanekule vaikus järgnes, lubab järeldada, et hinde õiglus läheb rohkem korda mõnele naisterahvale wink.

Eemal

 

#5 28-12-2006 15:34:21

Inga Sõelsepp
Vana Kasutaja
Asukoht: Tallinn
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 408
Veebileht

Re: Oh naised... :)

Mina kuulun ilmselt nende hulka, kellele hinded eriti korda ei lähe. Seetõttu ei kipu ka teiste pilte hindama. Mõnikord harva avaldan oma arvamust ja enamasti ilma hindeta. Hinde nuppu paneb mõnikord vajutama "vau" efekt (ka nende piltide kohta, mis tehniliselt mööda panevad, kuid hingele midagi pakuvad). Ja mõnikord olen hinde pannud ka sellisele pildile, mida väga paljud kiidavad, kuid mind jätab külmaks. Olen vaadanud, et minu arvamus kipub üsnagi paljudel juhtudel teiste arvamusest lahku minema. Mõnikord olen isegi mõelnud, et viibin vales keskkonnas smile

Eemal

 

#6 28-12-2006 18:06:47

Udumartin
Vana Kasutaja
Asukoht: Tallinn
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 417

Re: Oh naised... :)

Ei ole Sa Imbi kindlasti vales "keskkonnas". Aga vähe on teid naisi jah. Mulle jälle tundub, et pildistamine on mingi meeste hobi nagu sõpradega tina panemine või jalgpall vms., mida nad vaesekesed peavad tegema, et oma vaba aega kuidagi täita. Ja tehnopeded on nad ka veel. 
Tegelikult on ajaga nagu on. Ise olen ajutiselt enamasti üksikisa, käin lasteaias ja pean koju jõudes vaatama, et lapsele oleks midagi korralikku süüa ja puhtad riided selga ja õigel ajal magama. Rahaga on kah nagu ta on. Sellepärast imestangi, et millised arsenalid lühikese ajaga kokku ostetakse ja siis otsast müüma hakatakse.
Jah aga ise püüan muidugi parimat, millele hammas peale hakkab.
Ja loodust pildistan, et mitte rutiinist robotiks muutuda.

Eemal

 

#7 29-12-2006 03:48:31

mari
Kasutaja
Asukoht: Tallinn
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 206
Veebileht

Re: Oh naised... :)

millibell kirjutas:

Väga vastuoluline jutt sul, mari, kord on “ebaõiglane” ebaõiglane, siis jälle vastupidi. Ja ega sa ometi tõsimeeli arva, et naistele tehakse siin “liiga” sellepärast, et nad naised on?

... Millibelli algne tekst: Ma arvan, et naistele ei lähe hinnetega paratamatult kaasnev võistlusmoment eriti korda, ma ei mäleta küll kedagi “ebaõiglase” hinde pärast häält tõstmas, mõni üksik kord ehk ainult.

Ei, seda ma ei arva. Arvan seda, et naised on tundlikumad igasuguse pahastiütlemise suhtes. Ja tagasihoidlikumad selle väljanäitamisel.

Ja minu kirjutise loogika oli teistsugune kui sealt välja lugeda püüad.
Sinu algne väide oli: naistele ei lähe hinded (võistlusmomendi tõttu, mida naised ei väärtustavat (?)) eriti korda. Sinu tõestus: Sa ei mäleta ühtegi naist "ebaõiglase" hinde pärast häält tõstmast. (Jutumärgid siinkohal sinu poolt).

Minu väide (vastusena sinu omale; ise ei oleks seda teemat arendama hakanud):  naistele lähevad hinded (kui tunnustuse märk) vägagi korda; kusjuures mitte ainult hinded, vaid igasugune solvamine vms. Üldjuhul rohkem kui meestele. Ainult nad ei kuuluta seda avalikult ega ei hakka "häält tõstma" (see siis tsitaadina sinu väitest). Veelkord: kogu mu jutt oli _sinu_ väitest tulenevalt. Ilma selleta poleks olnud põhjust sellel teemal kirjutada.

Ja "liigategemine" selles kontekstis on subjektiivne, mitte objektiivne. Naine _võib_ tunnetada iga mõtlematut sõna kui "liigategemist". Võib, mitte ei pruugi. See on sügavalt subjektiivne. Kuid (varem jutuks olnud meilivahetuste tõttu) tean, et see on mitmel siin niimoodi olnud. Seal, kus meesterahvas "tõstab häält", maandades end seega tema meelest ebaõiglase hindaja kallal, jätab naine selle enda teada. Kuid see ei tähenda (nagu sinu algne väide oli), et naisele see vähem korda läheks. Pigem vastupidi.

Aga selge, et see siin on libe teema ja seda ma heameelega edasi ei arendaks. Veelkord: minu poolt oli see kirjutatud vastusena väitele, mida pidasin mittepaikapidavaks. Ei rohkemat.

Eemal

 

Foorumi jalus

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB