Sa ei ole sisse loginud.

#1 24-01-2008 23:00:06

habibi
Kasutaja
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 76

Juhtumisi maanteedelt

Siin alagatati teema loomadega kokkupõrgetest maanteel.
Mina algataks jällegi teema naljakatest juhustest maanteedel seoses loomade ja liikumisvahendite / inimestega.

Eemal

 

#2 24-01-2008 23:03:45

habibi
Kasutaja
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 76

Re: Juhtumisi maanteedelt

Endal selline lugu näiteks, keerasin (pimedas juba) kõrvalteelt suurele maanteele ja ei jõudnud eriti hoogu kruvida, kui hiir jooksis teele ja rebane tema järel. Võtsin siis hoo veelgi vaiksemaks. Hiir aga tegi tee peal (kena ju autotuledevalgel) paar tiiru ja jooksis auto alla peitu. Rebane jäi lolli näoga järele vaatama. Istus maha ja vaatas.
Vaatasin minagi mõnda aega (ka lolli näoga), kuid otsustasin siiski signaaliga teelistujale märku anda, et sooviksin edasi sõita. Rebane lipsas metsa.
Ja kui nad veel surnud ei ole, siis ajavad nad siiamaani üksteist taga smile

Eemal

 

#3 24-01-2008 23:10:40

habibi
Kasutaja
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 76

Re: Juhtumisi maanteedelt

Üks juhus veel -  põõsast paistis põdra pea, mis vaatas ilusti vasakule, paremale ja jällegi vasakule, enne kui loom suvatses teed hakata ületama. Tõmbasin auto kõrvale, jätsin seisma, haarasin tagapingilt fotoka. Jõudsin veel pilgu tõsta ja nägin, et üks vasikas tuleb ja teine vasikas tuleb.
Siis aga otsustas tagant tulev liinibuss sõita minu ja põtrade vahele. Nii jäigi pildile bussi taguosa ja vasika jalg.
Olin bussijuhi peale maruvihane.
Järgmisel hommikul sõitis minu elukaaslane sama bussiga Tallinnasse tööle. Bussijuht rääkis oma sõbrale, et oh, kus eile oli vägev - kolm põtra läksid siin üle tee!

Samas kohas olen mitmeid kordi üritanud põtru pildile saada. Tundub, et vähemalt minu puhul on selle kohaga seoses üks needus - ükski pilt ei ole välja tulnud. Kas on negatiiv selle koha pealt tühi koht või on mingi muu jama olnud. Albumisse pole midagi pista saanud. Veider.

Eemal

 

#4 24-01-2008 23:44:02

Tarmo Kõlli
Vana Kasutaja
Asukoht: Rakvere
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 448
Veebileht

Re: Juhtumisi maanteedelt

Endal selline lugu, toimumiskohaks Puurmanni ja Jõgeva vaheline tee:
Tulime naisega sõbra pulmast.
Oli udune juuli varahommik. Tuli teha 90 kraadine parempööre ja selle taga oli teepeal 10 ... 12 pealine metsseakari. Teelt nad ära ninna ei tahtnud. Seal me siis seisime - meie autos ja sead teel. Tuli anda signaali, siis loivati teepealt eest ära.

Eemal

 

#5 25-01-2008 00:17:57

Jakob Oetjen
Kasutaja
Asukoht: Elva
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 25

Re: Juhtumisi maanteedelt

Mul ka selline lugu, et sõitsime ühe tuttavaga Alam-Pedjalt koju. Tee ääres        võsas märkasin ma üht händkakku. Ütlesin: Vaata händkakk! Samal ajal hüppas jänes üle tee. Ei tea kas ta läks "sõber" händkakule külla? smile

Eemal

 

#6 28-01-2008 13:59:01

Reinz
Kasutaja
Asukoht: Lõuna-Eesti
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 104
Veebileht

Re: Juhtumisi maanteedelt

Seda, et ilus suvine õhtupoolik Otepää lähistel. Seisan autoga bussipeatuses enne Otepääd selle tee ääres, mis tuleb Kanepi poolt. Uks lahti, ja kuulan vaikust. Imeline hetk. Järsku kostub tagant prõmp-põrõmp jne. hirmus galopp, tõmbasin ehmatusest autoukse kinni. Järgmisel hetkel tuhises mööda suur jänes, keset teed ja hirmsa jooksuga otse edasi, ja nii ta mäekünka taha kadus. Mitte ei saanud aru, et mis toimus big_smile

Eemal

 

#7 29-01-2008 18:42:32

jäljekütt
Kasutaja
Asukoht: Kui siis metsas
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 370

Re: Juhtumisi maanteedelt

mulle pani kord kakk südaöösi ja sügisese kottpimedaga MONTANAT" esiklaasi  - võtis ikka jahedaks, Õnneks ei olnud kiirus suur ja kurv laugjas aga mingiks hetkeks lõi nö. pahviks ja mõtte

Üks nähtus on veel autodega, kaasreisijad väljaspool autot. Mul on mitu korda suur ritsikas (roheline) esiklaasil või kapotil vägitükke teinud ja kaasa sõitnud kilomeetreid. See on olnud üsna lahe vaatemäng ja jõuproov neile.

Ei noh igast asju juhtub ja näeb. Siis meenub üks sokk, kes oli nii provuuri täis et kord soovis autot rünnata. Nimelt läksid kitsed üle tee oma liikumisrajalt võtsin kaugemalt juba hoo maha ja vaatasin. Sokk jäi tee äärde passima. Ma siis vaikse kiirusega lähenesin ja jäin 10 meetrit siesima, kuna ta hakkas auto poole lähenema ja puristas (oli ärritunud) törts signaali peletas ta eemale.

Südamealt teeb korra soojaks küll kui vudivaid hiiri näed, neid laseb praegusel lumeta talvel ja pimedatel öödel kogu aeg üle tee, peaaegu iga õhtu vudivad - vut-vut-vut

smile


Elan maal, vahel tarin ka fotoka kaasa. Pildistan peamiselt elu-olu ning enda lõbuks ja pildiarhiivi mõttes.

Eemal

 

#8 01-02-2008 16:04:09

Tõnis Kannel
Kasutaja
Asukoht: Hiiumaa
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 332
Veebileht

Re: Juhtumisi maanteedelt

Vanataat on mind seni suurematest jamadest maanteel hoidnud,aga eilane juhtum pani kukalt kratsima küll.Tulin autoga kodu poole,terve pere peal.Kell umbes seitme paiku õhtal ja kerge miinus metsavahel tegi sõidu põnevamaks.Ja järsku,sirgel 2km lõigul,näen silmanurgast tumedat kogu kohe-kohe auto ette jõudmas...PÕDER!!!!Röögatasin "hoidke kinni!"ja ise surusin rooli tugevamini pihku ja selja istmesse.Õnneks on auto keskmisest tugevasti kõrgem...Edasi juhtus midagi kummalist.Põder,täie hooga nagu ta tuli,pööras end auto sõidusuunda ja hetkeks vaatas lausa abikaasale silma: )Uskumatu,kodus vaatasin,tüüp oli auto külje vastas käinud-pori peal jäljed näha!Naine küsis väikse irooniaga,et noh-pilti ei tahtnudki teha: )Olen kah metsas üht-teist näinud,aga põdraga võidu sõita....

Eemal

 

#9 01-02-2008 16:21:16

toruonu
Alaline elanik
Asukoht: Tallinn (vahel ka Tartu)
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 1314
Veebileht

Re: Juhtumisi maanteedelt

smile Meenutas kohe ühte hommikust juhtumit kus Remoga Alam-Pedjale sõitsime suhteliselt varakult (mingi tunnike ennem tõusu ma pakuks) ning mõnusalt karge ilm oli õues. Meil olid fotokotid tagaistmel kuna anyway polnud plaanis midagi pildistada sellises valguses ja minna ka veel mingi 20 km kui järsku keset jutuhoogu märkasime paremal teeservas (tee ja metsa vahel) sörkivat põtra. Võtsin siis kiiruse maha ning põdraga võrdseks, lasime akna alla ja jälgisime oma 10-15s ca 3-5m kaugusel sörkivat põtra kellel kargest ilmast ninasõõrmetest auru tuli. Mingi hetk ta siis keeras nina veidi metsa poole ja kadund ta oligi, kuid emotsiooni oli terveks päevaks küllaga smile (kuigi vist too päev oli anyway hea päev kus nägime veel mingi 3-4 põtra ja sai ka pilti).


http://www.toruonu.eu/

NB! Galerii aadress muutunud, uuendage buukmarke smile Vaatasin, et mul see muutmata jäänud viimased 3-4 aastat big_smile Aga nüüd jälle aktuaalne tongue

Eemal

 

#10 02-02-2008 00:00:00

Arno Peksar
Kasutaja
Asukoht: Läänemaa
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 204

Re: Juhtumisi maanteedelt

Päris nõuka aja lõpus ühel kevadisel hommikul viisin autoga oma teistpoolt tööle. Kell võis nii paarkümmend minutit enne kaheksat olla. Keerasin Risti-Virtsu maanteele välja. Kiirendada veel ei jõudnud, kui vaatan, et mõmmi vedib ennast teises teeperves teetammist üles. Pidasin auto kinni, karu jäi teepervele pidama. Ma panin ju talle teeületuse kinni. Vaatasime siis kolmekesi omavahel tõtt. Ott tõusis korraks isegi tagajalgadele, et paremat vaadet saada. Leidis lõpuks, et asi kahtlane, keeras otsa ringi ja jättis teeületuse selleks korraks tegemata.
Mälestus naisega milline. Fotoaparaati kaasas polnud, tõestada pole millegagi. Nüüd aparaadiga rohkem ringi luusides ainult karu jälgi näinud.
Muideks huumoriks veel see, et karu soovitud ületuskoht oli bussipeatuse ligidal. Kui naisega edasi sõitsime, siis hommikune liinibuss võttis peatus edasi reisijaid peale. Jahimehejutuna võiks jätkata, et kui karul rohkem kannatust oleks olnud, oleks paari minuti pärast ka bussi peale saanud smile

Eemal

 

#11 21-03-2008 01:07:54

jäljekütt
Kasutaja
Asukoht: Kui siis metsas
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 370

Re: Juhtumisi maanteedelt

Kuna olen põdraga avariid näinud, kus juht pääses kergete vigastustega ja auto oli mahakandmisele määratud.

Aga selline asi võtab jahmiks:
http://www.zenwaiter.com/moosephoto.htm

Sõitke alati mõistliku kiirusega ja pimedal ajal hoidke ka eessõitva autoga pikivahet - turvalist, kuna loom võib karata ka kohe peale teist autot!


Elan maal, vahel tarin ka fotoka kaasa. Pildistan peamiselt elu-olu ning enda lõbuks ja pildiarhiivi mõttes.

Eemal

 

Foorumi jalus

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB