Sa ei ole sisse loginud.

#1 07-12-2005 17:30:03

RV
Kasutaja
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 129

Probleem RAW konverteriga

Tere
Proovisin sina peale saada CS2 RAW konverteriga. Probleem selles et pilt ei tundu minu silma arust selline nagu ta kaamerast välja tuleb. Võibolla teema siin hiljuti jahutud värviprofiilide teemas või milles...minu mõistus ei võtnud...
Teema ise selline...
Kui avan pildi CS2 RAW konverteris siis ta pakub automaatselt mingeid settinguid mis tükati on päris normaalsed. Kui ma aga selle Auto Setting välja lülitan siis peaks ju pilt selline mulle ekraanile tulema nagu ta kaamerast välja tuli. Minu pilt tundub aga nagu oleks punakashalli kihiga üle kaetud. Keera ja pööra neid liugureid seal kuipalju tahes...pilti normaalseks ei saa. Seni kasutasin kaameraga kaasatulnud softi mis töötab päris hästi...ainuke viga et ta salvestab 1 pildi haaval ja oi kui aeglaselt.
Ilmselt on siin mingi konks kuidas saada pilt selliseks nagu kaamerast tuleb...äkki oskab keegi aidata...
Terv
Riho

Eemal

 

#2 07-12-2005 23:11:14

käpp
Tigekull
Asukoht: Paide
Registreeritud: 14-11-2004
Postitus: 585
Veebileht

Re: Probleem RAW konverteriga

Mul on CS1 ja kasutan üksikpiltide puhul setingut: Camera default mis ilmub settingute rippmenüüst ja siis krutin nii kuis vaja.

Kui on seeria, mis pildistatud ühesugustes tingimustes siis konverdin ühe pildi ja ütlen teistele piltidele PS-i browseriaknas, et kasutagu vaikimisi samu seadeid mis eelmisel avatud pildil.

Ma ei ole näinud kui palju CS2-he konverter erineb CS-i omast ... ei oska aidata ...

Eemal

 

#3 07-12-2005 23:25:47

Priit
Külaline

Re: Probleem RAW konverteriga

Olin mõnda aega tagasi sama hädaga vastakuti, et pilt ei ole kaugeltki sarnane sellega, mis kaamerast saab. Auto settingud lükkan pea et alati välja.

Seejärel vaatan, et WB / Tint oleks as-shot settingute järgi (kui olukord muidugi teisiti ei nõua). Kõige rohkem on "õnnestunud" pilt saada paika, lisades Calibrate alt nii punase, rohelise, sinise värviküllastust juurde, sõltuvalt olukorrast kas +15 või koguni +25.

Sinu probleem ei ole värviprofiilides, tee katsetusi calibrate all olevate settingutega.

CS2-e konverter ei tohiks CS-i omast erineda, kuna tegemist on eraldiseisva junniga ning CS-ile peaks saama ka viimase, 3. versiooni uuendada. Viimast versiooni ka soovitan, kuna on tunduvalt kiirem.

Vaevalt, et sellest nüüd palju abi oli, sest olen teemat alles põhjalikult uurimas, kuigi olen konverterist juba päris rõõmustavaid tulemusi saamas.

 

#4 07-12-2005 23:48:36

Kaupo Kalda
Alaline elanik
Asukoht: Tallinn
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 1574
Veebileht

Re: Probleem RAW konverteriga

Katseta ka Rawshooter nimelist junni (googlesse löö märksõna), selle Essentials 2005 on freeware. Parimaks aga peetakse Capture One konverterit. Ja on parim, proovige järele. Üks asi mida olen õppinud: igasugune sharpimine ja müraeemaldus tuleks raw.konverteris nulli keerata või kui, siis minimaalselt rakendada. Sharpimiseks on abiks photoshop ise või näiteks Photokit Sharpener, mis on ilmselt parim omasuguste hulgas.

Eemal

 

#5 08-12-2005 15:05:58

RV
Kasutaja
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 129

Re: Probleem RAW konverteriga

Musikäpp kirjutas:

Mul on CS1 ja kasutan üksikpiltide puhul setingut: Camera default mis ilmub settingute rippmenüüst ja siis krutin nii kuis vaja.
...

Teema ongi selles et kui ma valin camera raw default siis ta topib iga settingu ette millegipärast linnukese...kui ma nüüd need linnukesed ära korjan on juba camera raw default asemele tekkinud custom ja pilt punakashall...kuigi minuarust peaks just ilma linnukesteta camera raw olema.

Proovisin ka Rawshooterit...andis vähe parema tulemuse kuid see ei olnud ikka see mis kaameratootja enda softist tulevad.

Eemal

 

Foorumi jalus

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB