Sa ei ole sisse loginud.

#1 22-09-2010 19:11:28

jubejuss
Vana Kasutaja
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 457
Veebileht

Suurarendus Paljassaare poolsaarel.

Homme st 23 septembril toimub Põhja-Tallinna linnaosa valitsuses Paljassaare poolsaarele rajatava Ecobay elurajooni keskkonnamõjude strateegilise hindamise programmi avalik arutelu.

15.00 Põhja-Tallinna Valitsuses, Niine tn 2, ruumis 209.

NB! See on üks viimastest võimalustest selle nurga alt võetuna asjas sõna sekka öelda või ka oma vastuargumente esitada.

Linnaku arendaja seisukohalt:
•• Linnaku hoonestuses loodaks nn düünide süsteem, mis lõhuks poolsaare loomulikke tuulekoridore. Majad töötavad päikeseenergial, mis vähendavad energiakasutust kuni 20%.
•• Eluruumid 6000 inimesele varieeruvad odavamatest korteritest kallimate, eksklusiivsemate ja hinnalisemate golfimajade ja villadeni.
•• Oletatav ehitamisaeg on 15–20 aastat.
http://www.epl.ee/artikkel/579882


Tallinna linnuklubi seisukoht:
http://www.tallinnapostimees.ee/?id=315466

Siin keskkonnas on ilmselt minust targemaid inimesi, kes Paljassaare Natuuraala tähtsusest üht-teist teavad.


Keskkonnamõju hindamise programm: http://www.tallinn.ee/est/g3566s51522
ja muud asjasse puutuvad materjalid: http://www.tallinn.ee/est/Paljassaare-p … -hindamine


Minul on asja suhtes veidi segased tunded, kuna olen nüüdseks neid "keskkonnasõbralikke" arendajaid piisavalt näinud ja ma ei suuda päris eelarvamustevabalt asjasse suhtuda. Lisaks segab mind see, et kogu Paljassaare ala üritatakse arendada sellises olukorras, kus ei ole selge, mil moel see 30000 inimest (antud juhul pean ka muid plaane lisaks Ecobayle silmas) seal ja sealt liikuma hakkab - transpordisõlmed on siiani suht suvalt tõmmatud ja kuidas need üldse realiseeruvad on iseküsimus. Ehk et plaanid on ilusad, ent mil moel need hakkavad segama planeeringu ala ja kesklinna vahele jäävate alade elu, pole teada. Ent see pole enam vist selle teema jutt.

Ma ei ole päris kindel, kas ma ise sinna jõuan. Eile käisin, ent linnavalitsus oli arutelud korraldanud nii, et nii Ecobay, kui ka Sõle polikliiniku ala (mis mind eile eelkõige huvitas) arutelud toimusid samaaegselt, ehk et ma ei saanud Ecobayst suurt midagi rohkem teada kui ma juba teadsin.
Paar sõna projekteerijatega/planeerijatega siiski sain vahetet - natuura ala ja pesitsuskohtade olemusest polnud neil aga õrna aimugi.

Jah, eks muidugi - linn on linn, seal elavad inimesed ja maa on maa, seal elavad loomad, ent sel juhul võiks selle valiku emma kumma kasuks ära teha.

Eemal

 

Foorumi jalus

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB