Sa ei ole sisse loginud.

#1 21-02-2006 20:57:08

Harry33
Kasutaja
Asukoht: Tartu
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 78

Jahimehed?!

Küsiks siis foorumirahvalt, kuidas Teie suhtute jahimeestesse?

Ise juhtun jahimeestega metsas päris tihti kokku, sest paljud minu "jahimaad" kattuvad   
nende omadega. Aga kui aus olla, siis ega ma nende kohtumiste üle eriti ei rõõmusta. Mõnes mõttes on nad  ju ka loodusenautijad nagu minagi, aga samas on nad konkurendid jne...
Raske on mõelda, et see tore ja uhkete sarvedega põder,  keda sa pildistasid saab sügisel pärast ajujahti konserviks ja trofeeks kellegi seinal.
Samas on ka minu tuttvusringkonnas paar jahimeest, kes on mulle loomadest ja üldse loodusest palju õpetanud.

Ei tahaks kuulda ainult negatiivset, jahimehi on ju igasuguseid(kahjuks või õnneks). Tahaks ka kuulda nende arvamust, kes on loomi jälginud läbi kaamera objektiivi kui ka läbi jahipüssi optika.

Samas olekas ka tore kuulda kuidas jahimehed on metsas vastu tulnud looduspiltnikesse suhtunud?

Eemal

 

#2 21-02-2006 21:49:38

toruonu
Alaline elanik
Asukoht: Tallinn (vahel ka Tartu)
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 1314
Veebileht

Re: Jahimehed?!

Mnjah, minu arvamus jahimeestest on suhteliselt negatiivne. Ise metsas käies ja loomi jälgides ei suuda ette kujutada kuidas keegi neid lasta suudab.

Ise ma leian, et suuresti võiks metsloomad siiski rahule jätta. Hetkel küll tõesti balanss perse keeratud, selle peaks taastama mitte mäletsejaid tappes vaid kiskjaid juurde tuues. See, et mõned talumehed ja metsnikud hädas on on pigem probleem taratamises kui loomades. Saan aru, et inimesed söövad liha jne kuid see ei pea olema ju metsloomade oma.

Mis puudutab aga kokkupuuteid jahimeestega, siis paaril korral olen nende otsa sattunud ja enamasti siis üritanud loomi minema hirmutada keda passinud olen, et nad jahimehe püssi ette ei satuks.


http://www.toruonu.eu/

NB! Galerii aadress muutunud, uuendage buukmarke smile Vaatasin, et mul see muutmata jäänud viimased 3-4 aastat big_smile Aga nüüd jälle aktuaalne tongue

Eemal

 

#3 21-02-2006 22:19:28

Sven Z.
Tigekull
Asukoht: Kõrveküla
Registreeritud: 14-11-2004
Postitus: 1273
Veebileht

Re: Jahimehed?!

Mina olen loomi läbi mõlema optilise lahenduse piidelnud.
Nüüdseks olen kindlalt jäänud teleobjektiivi ja kaamerapäästiku juurde.
Mulle istuvad need jahimehed, kes liha pärast kütivad. Trofeeküttimine on minu arust liigi ja reguleerimise seiskohalt täiesti absurdne. Tahetakse ju tagada liigi jätkusuutlikus, kuid ometi tahaks saada oma seinale neid kõige suuremaid sarvi, mis kuuluvad kõige tugevamale ja kõige edukama jätkusuutlikuse tagavale loomale.

Mingist spordist ja mees looduse vastu olukorrast ei saa ka tänapäeval enam juttu olla. Vintpüssid, mobiiltelefonid, maasturid ja 40-50 meest ajujahis ei ole mingi sport, vaid lausa mõnitamine. Ainus inimesepoolne pingutus on looma metsast väljavedamine.

Kui keegi tahab tõesti ennast proovile panna ja üritada vana ning elujõulist looma ülekavaldada, siis mingu üksi, sileraudsega ja tehku ära. See oleks mees looduse vastu ja sportilikus mõttes jaht.

Eemal

 

#4 21-02-2006 23:25:29

priit122
Kasutaja
Asukoht: Rapla/Matsalu
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 161
Veebileht

Re: Jahimehed?!

tunne pole vist vastastikune.. ma olen ise kah sihuke algaja jahimees ja piltnik. Mõlemad meeldivad ja ütleks, et suht sarnased aga samas väga erinevad. Aga jah. Loomade laskmine on väga omaette teema ja sellest kirjutades võiksin paraja kirjandi valmis kirjutada, et ikka miks. Olen üritanud paljudele selgeks teha aga tulutult.
Ei ütleks, et jahimehed loodusele vähe kasu teeksid, pigem palju. Reeglina ikka tutvusringkonnas jahimehed hoiavad sööda platsi täis ka kui ise jahti ei pea ja käivad metsades austusega ning hoiavad selle puhtana. Ja ei ütleks ka, et loomade arvukuse piiramiseks jahimehe käe kasutamine halb oleks, kuna loodus hakkaks muidu seda oma käe läbi piirama, seda siis haiguste ja muu säärase kaudu.
Samas usun ka, et kui jahimehel kaamera kätte anda ja see selgeks teha jääks kah ta selle peale, kuid jahil käin ka teise meeleolu pärast ja natuke suurema adrealiini pärast, kuna seal lähen kindlalt looma nägema ja mitte niimoodi loodust nautima nagu pildistades ja mingis mõttes teed juues.

Eemal

 

#5 21-02-2006 23:44:38

Sven Z.
Tigekull
Asukoht: Kõrveküla
Registreeritud: 14-11-2004
Postitus: 1273
Veebileht

Re: Jahimehed?!

Ma oleks kahe käega poolt kui jahimehed viitsiksid peale sigade, põtrade ja kitsede ka tõeliste regulatsiooni teha. Nimelt lasta ka kährikuid kes teevad palju paha nii linnupoegadele kui ka kitsetalledele.

Eemal

 

#6 22-02-2006 02:20:36

priit122
Kasutaja
Asukoht: Rapla/Matsalu
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 161
Veebileht

Re: Jahimehed?!

Peaks mainima, et meie sektsioonis muidu sööjate ja niisama kaasas looderdajatega tegu pole. Kõik kährikud ja rebased "lastakse maha" kui silma piirile satuvad või kui on teada tema tegutsemistes kuskil, kuna arvestatakse ka tulevaste aastatega ning kui mõni väga tüütlikuks muutub (hakkab sageli külastama mõnda kindlat paika) siis võetakse tema jaoks eraldi vabu päevi ja ka suuremate loomade seas lastakse väga valitult, arvestades looma "sünnitus" suutlikust järgmisel aastal (lastakse enamjaolt põrsaid ja kesikuid ning kulte, põtrade seas vasikad/pullid, põdra lehmi lastakse harva ja kui kindlalt vasikaid taga pole (kuigi vasikad oleks võimelised ise elama))
Selle teksti põhimõte oli, et erinevates kohtades asetsevad erinevad sektsioonid/jahimehed ja jahimehi ei tohiks võtta kui ühte kindlat massi, kes lasevad koeri ja õiendavad külarahvaga.

Eemal

 

#7 22-02-2006 10:13:20

Sven Z.
Tigekull
Asukoht: Kõrveküla
Registreeritud: 14-11-2004
Postitus: 1273
Veebileht

Re: Jahimehed?!

Seda on hea kuulda.
Ma olen veendunud, et vasikad ei ole võimelised ise oma esimest talve üle elama.

Eemal

 

#8 22-02-2006 11:05:50

RV
Kasutaja
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 129

Re: Jahimehed?!

Sven Z. kirjutas:

Kui keegi tahab tõesti ennast proovile panna ja üritada vana ning elujõulist looma ülekavaldada, siis mingu üksi, sileraudsega ja tehku ära. See oleks mees looduse vastu ja sportilikus mõttes jaht.

Selle jutuga tuli meelde minu kadunud vanaisa...tema käis alati üksi...kaheraudsega...
Kahju et 10 aastasena huvialad vähe teised olid...siis veeti mind ikka rohkem vastu tahtmist vanaisaga kaasa tedremängu vaatama...

Eemal

 

#9 22-02-2006 13:21:33

peetri-onu
Kasutaja
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 44
Veebileht

Re: Jahimehed?!

Täiega poolt, et vintpüssi ja mobiili ja maasturiga pole jaht mingi sport ja sellises vormis kõlab  kogu üritus ikka väga negatiivselt. Vähemalt minu jaoks. Kui rääkida hiilimisjahist, kus jahimees peab looma üle kavaldama ja talle suht ligi saama, siis hakkab see (jahi)spordi mõõtu võtma. Sellise ürituse vastu ei ole minul küll midagi, eeldusel, et lastud loomade hulk ikka normaalsuse piiridesse jääb.
Samas on aeg edasi läinud ja jahimeeste kombed ka muutunud. Loomade söötmine on täiesti normaalne nähtus. Samuti hoitakse oma jahipiirkonnal silm peal, et mingit võõrast rahvast (loe: salakütte) ringi ei liiguks. See osa on positiivne.  Aga kui mingi tark tuleb sinu aia taha ja oma auto aknast sinu peaaegu kodunenud metskitse maha laseb ja tal siis veel õigust ülegi jääb, siis ei saa kuidagi positiivselt nendesse tegelastesse suhtuda.


Harjutamine teeb harjutajaks. Meistriks sünnitakse

Eemal

 

#10 22-02-2006 13:26:34

Udumartin
Vana Kasutaja
Asukoht: Tallinn
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 417

Re: Jahimehed?!

Jahimeestega on see jama, et ebaprofesionaalsed jahimehed teevad laastamistööd.( need mahakõmmutatud emakarud ja hirved, vahel ka jahikaaslased)  Samuti on kahjuks palju salakütte, kes tegutsevad ikka päris karistamatult. Ebaprofesionaalne loodusfotograaf ei tee metsas erilist kurja ja salafotograaf on päris tundmatu tegelane.   
Muidugi jääb maanteedel hulk loomi auto alla- vahel halva juhuse tõttu, enamasti aga selle pärast , et juht ei ole tähelepanelik või on hoolimatu. Viimati Rannamõisa teel. Kui meie võtsime aegsasti hoo maha ja kits jõudis suunda muuta ning tagant läbi joosta, siis vastasuunas sõitnud juht ei teinud märkamagi, et võiks hoogu maha võtta ja lasi 70km/h alas vähemalt 90-ga kitsega  kokku. Muidugi lendas loom lausa õhku ja selle autogi vasak esinurk pidi kortsus olema. Kinnitan, et see ei olnud õnn, et meie pääsesime- päeva ajal on ikka kenasti näha , mis tee ääres toimub ja jõuab ettevaatusabinõud kasutusele võtta.

Eemal

 

#11 24-04-2006 23:30:29

zapxpxau
Külaline

Re: Jahimehed?!

Ma ei ole üldiselt jahinduse vastu, kuid kohe kindlasti ei talu ma salakütte ja neid uuemat sorti "jahimehi", kes kimavad džiibiga kohale, panevad põlluveerde oma jahiputka ette loomadele toitu, seejärel istuvad ja joovad päev läbi oma onnis, piiluvad läbi augu ja ootavad mil mõni loom sööma tuleb, et siis rahulikult ilma pingutuseta päästikule vajutada.

See talv Saaremaal ringi liikudes ja ka oma metsa kontrollides nägin jahikeelu perioodil ühel ja samal päeval oma metsa lähedal nelja värsket tapakohta, kus veri oli alles erepunane. Mingit jahieetikat pole vist ollagi. Siin on ka teada, et isegi keskkonnateenistuse ametnikud käivad koos salaküttidega jahil.. Eks kohalikud tea hästi, kes tegelikult selle viimatise trahvi toonud tiine hirvelehma lasi..

Ka räägivad tuttavad jahimehed ilma silma pilgutamata, et eks nemadki lasevad pea iga teise looma illegaalselt. Sama rääkis ka Rootsist siia tulnud vana veterinaarist jahimees.

Seest hakkab keerama, kui nende "jahijuttu" kuulata..
Sorry, läksin natuke hoogu :)

 

#12 02-05-2006 20:57:10

Päevapiltnik
Kasutaja
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 54
Veebileht

Re: Jahimehed?!

Eelmine nädal oli minul selline kogemus. Metsas käies jäin suht hilja peale ja kui hämaruses üle põldude auto poole vantsisin, märkasin põlluservas kahe maasturi siluetti. Lülitasin igaks juhuks telefoni ekraanivalgustuse sisse et mind igaljuhul liigikaaslaseks peetakse. Seepeale panid maasturid kõrgendatud tuuridel põlluservast ajama  ja varsti kadusid ka nende tagatuled. Minus tekitas see küll mõtteid....

Eemal

 

#13 03-05-2006 22:40:50

ii tsuku
Kasutaja
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 118

Re: Jahimehed?!

Tundub, et see on mingi avalik saladus, et mitmed jahimehed väljaspool lubatud hooaega kütivad...

Eemal

 

#14 17-05-2006 20:15:33

jäljekütt
Kasutaja
Asukoht: Kui siis metsas
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 370

Re: Jahimehed?!

Jahimehe eksamit veel teinud ei ole aga kunagi teen. Ajujaht jms. ei tõmba. Isa mul kunagi oli ka jamhimees aga peale esimese soku maha laskmist, loobus sellest. Olen suur loomadesõber, lapsest saati loomadega seotud ja suur loodusesõber. Austan elu ja mõistan hukka kõikvõimaliku lõbu-, kire- jms mõttetu jahi. Trofeejaht tavaliselt on seotud ka lihaga v.a. erandjuhtumid. Aga ma tõesti ei näe vastuolusid. Elu ja surm on paratamatus ja olen koduloomi poegimisel vastu võtnud ja pidanud mõnda neist aastate pärast lihtsalt vorstiks tegema. See on elu müstika - jah surm on võõras element aga nii see kord juba on.

Mind tõmbab eelkõige fotojaht. Aga kuna olen kirglik kalamees (endal kodus akvaarium - see ei ole vastuolu, kui sa tunnetad oma kohta plandeeil ja sa omad tasakaalu) siis ei ole mull jahimaailm võõras. Jahtima hakkaks vaid liha pärast ja vist pigem linnujaht, muus tei ole huvitatud (ok seajaht ka). Ning kui meie seadusandlus lubab siis mind huvitaks vibujaht.

Tunnen väga palju jahimehi ja õnneks neist suurem osa on suured loodusesõbrad ja ka loomasõbrad. See et nad neid ka kütivad on paratamatus ja kord nii seatud! Aga küttimine on vaid asja üks pool, nad ka söödavad, loendavad, tunnevad muret jms.

Ärme mingitest autoaknast laskjaid jt. üldse räägigi. Mu tuttvast eluaegne metsavaht ja jahimees ütleb ikka ,et jahtida tohiks vaid kaheraudsega ehks isis 30-40 m pealt! ja püüa sa lambist nii lähedale loomadele saada, siis oleks vaja juba asja tundma õppida, jäljed, varitsus, hiilimine ja see omakorda avardaks "kauboide" silmaringi ja nad hakkaks ka austama elu enda ümber.

Seesama jahimees söödab oma kulul loomi, kitsed ja sead kolavad talvel ta akna all, kui ta kodunt ära ja ei ole süüa viinud. Need "pärlid" on väga suure hingega ja nende metsavaist ja meeled on väga avarad. Linnapiltnikud ja pühapäeva metsaskäijad aga sellele tasemele ie jõua. Ma ise arvan, et üks õige vereta fotojahi õppelaager peaks toimuma paari elukutselise jäägri juhendusel, kuna nad põhimõtteliselt oskavad sulle 5 min seleteada, kus loomad on, kust neid leida võib, ligi pääseda jms.

Sellised uitmõtted ...

See, et osad jahimehed ringi lasevad ja röhivad ja sigatsevad ei tee teisi jahimehi veel sigadeks, või kuidas?


Elan maal, vahel tarin ka fotoka kaasa. Pildistan peamiselt elu-olu ning enda lõbuks ja pildiarhiivi mõttes.

Eemal

 

#15 20-05-2006 17:00:32

priith
Uus kasutaja
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 10

Re: Jahimehed?!

Talvel oli mul "jahimeestega" põnev kohtumine. Jälgisin kükakil keset suurt põldu ühe kitsepaari igapäevatoimetusi.

Mingil hetkel veeres põlluserva üks buss. Keerasin objektiivi sinnapoole ning nägin, et alguses vaadati kitsede poole, pärast aga tükk aega uuriti mis asi seal keset põldu veel on. Nii me siis mõnda aega üksteisele otsa vahtisime.

Et meie vahemaa oli umbes 300m, siis alles pärast koju minnes vaatasin tehtud pilti suurelt ning märkasin, et tegelane sihtis püssiga minu poole?!

http://priit.krabi.ee/files/lnk/1.jpg
http://priit.krabi.ee/files/lnk/2.jpg

Ja mulle üldse ei meeldi, kui püssiga inimeste poole sihitakse.

Eemal

 

#16 21-05-2006 02:48:17

jäljekütt
Kasutaja
Asukoht: Kui siis metsas
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 370

Re: Jahimehed?!

kas number jäi peale? sellised püssipeded jahivadki teeäärtes loomi, lasevad maha ja lohistavad autosse.


Elan maal, vahel tarin ka fotoka kaasa. Pildistan peamiselt elu-olu ning enda lõbuks ja pildiarhiivi mõttes.

Eemal

 

#17 21-05-2006 12:37:46

soul
Kasutaja
Asukoht: Tartu
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 28

Re: Jahimehed?!

priith kirjutas:

Talvel oli mul "jahimeestega" põnev kohtumine. Jälgisin kükakil keset suurt põldu ühe kitsepaari igapäevatoimetusi.

Mingil hetkel veeres põlluserva üks buss. Keerasin objektiivi sinnapoole ning nägin, et alguses vaadati kitsede poole, pärast aga tükk aega uuriti mis asi seal keset põldu veel on. Nii me siis mõnda aega üksteisele otsa vahtisime.

Et meie vahemaa oli umbes 300m, siis alles pärast koju minnes vaatasin tehtud pilti suurelt ning märkasin, et tegelane sihtis püssiga minu poole?!

http://priit.krabi.ee/files/lnk/1.jpg
http://priit.krabi.ee/files/lnk/2.jpg

Ja mulle üldse ei meeldi, kui püssiga inimeste poole sihitakse.

Eks  läbi optika mis püssi peal ole parem vaadata, kas tehakse pilti või jahitakse loomi.

Eemal

 

#18 21-05-2006 15:41:02

priit122
Kasutaja
Asukoht: Rapla/Matsalu
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 161
Veebileht

Re: Jahimehed?!

Võisid küll olla korralikud jahimehed, et kontrollisid, kes nende maal loomi sihib aga püssiga inimese sihtimist see nüüd jah ei korva.

Eemal

 

#19 21-05-2006 20:54:44

MarkoH
Tigekull
Asukoht: Paide
Registreeritud: 17-11-2004
Postitus: 865
Veebileht

Re: Jahimehed?!

ma tahan tegelikult öelda sedasama, ja lisada, et endast lugupidav jahimees vaatab ikka läbi binokli. Kui tal seda isegi autos pole, siis no ma tea...

Eemal

 

#20 04-11-2006 20:29:58

harri
Kasutaja
Asukoht: Tallinn
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 223
Veebileht

Re: Jahimehed?!

Ei taha praegu sõna võtta teemal "kuidas suhtun jahimeestesse", seda enam, et see suhtumine saaks üsna tauniv olema. Tahtsin lihtsalt jagada üht hilissügisest kogemust rabas. Nimelt õnnestus jääda ajujahi keskele ja peab tunnistama, et see polnud just meeldiv kogemus. Juhtus see nii, et peale mõnetunnist rabaretke fotoka seltsis otsustasin vaikselt kodupoole tatsuma hakata ja kuna tegemist oli ca kümmekond aastat tagasi mahajäetud turbarabaga siis äratee kulges umbes meetrilaiust ja kilomeetri pikkust vaalu mööda. Neid selliseid vaalusi on seal paralleelselt üsna mitu ja nende vahel on nii 20 m laiad järvekesed või lihtsalt vesi ütleme siis. Talvel armastavad nendel patseerida ka põdrad, kitsed, sügisel aga üsna harva (seda muidugi väljaheidete järgi otsustades, sest oma ihusilmaga pole õnnestunud seal veel põtra-kitse näha). Nii, et tegelikult oli see jahimeeste lootus sealt looma saada üsna õbluke. Ühesõnaga kui olin nii umbes vaalu keskel hakkas minekusuunast kostma hirmus kisa-kära ja oli selge, et olen sattunud ajujahi keskele. Saan väga hästi aru miks loomad kabuhirmus põgenevad kui selline kisa keset metsavaikust järsku peale hakkab. Endal õnnestus küll õnneks kaine mõistus säilitada ja suund ajajate poole säilitada, oli aga väike hirm, et kui siiski nüüd sellele samal vaalule minu ja ajajate vahele on jäänud mõni 1000 Kg põdrapull ja see paanikas minu poole jooksma hakkab, siis, et talle teed anda oleks ilmselt tulnud kerge suplus ette võtta. Õnneks põdrapulli sellel vaalul ei olnud ja sea pähe mind maha ka ei lastud kuigi minu vaalul vastu tulnud ca 13a ajajal oli ikka igaks juhuks vint õlal. Moraal siit selles, et igaks juhuks peaks vist fotokotti tegema ruumi ka erksavärvilise vesti jaoks juhuks kui jälle ajujahi keskele peaks sattuma, või vähemasti elukindlustuse sõlmima.

Eemal

 

#21 05-11-2006 12:52:45

Feliz
Uus kasutaja
Asukoht: Tallinn ja Läänemaa
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 13

Re: Jahimehed?!

Jahimeestest.
Olen ise ka isik kes omab mitut jahirelva. Tõsimeelsetest jahimeestest, kes metsloomi ka toidavad ja neid hooldavad mõtlen alati hästi ja positiivselt. Metsas pole enam aastaid püssiga loomi küttimas käinud, sest fotogaparaat on tulirelva asendanud. Läbi fotoaparaadi optika on metsloomi palju meeldivam ja elamusterohkem vaadelda ja jäädvustada. Teisalt, lasketiirus käin ikka pauku ka vintrelvast tegemas. Jaht kui selline on palju aastatega ka muutunud, sest tänasel päeval on väga lihtne juba metslooma kasvõi 300 meetri pealt "maha võtta". Omaaegne sileraudsete tulirelvade aeg on ümber saanud ja ka mingi osa jahimõnust on sellega igavikku kadunud. Jäänud on paljuski vaid laskmine liha pärast.
Sellistest nn "jahimehed" kes fotograafe läbi optika sihivad...need polegi jahimehed vaid inimesed kes on täiesti vale otsuse läbi jahimeeste hulka sattunud. Samas antud juhust kommenteerides võis puhtal juhul olla tegemist salaküttidega. Ükski normaalse mõistusega jahimees ei hakka läbi optika inimest sihtima- nii nagu ka relvaseaduses on kirjas et inimese poole ei tohi ei laetud ega laadimata tulirelva pöörata. Elementaarsed reeglid.
Igatahes jahiõnne jahimeestele ja "veretu jahi" harrastajatele looduses!

Eemal

 

#22 05-11-2006 13:26:32

Kaupo Kalda
Alaline elanik
Asukoht: Tallinn
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 1574
Veebileht

Re: Jahimehed?!

Feliz kirjutas:

Jäänud on paljuski vaid laskmine liha pärast.

Oled kindel? Minu teada käivad mitmedki mittejahimehed nädalalõppudel "lustijahtidel" kalli raha eest.

Eemal

 

#23 05-11-2006 14:47:41

Feliz
Uus kasutaja
Asukoht: Tallinn ja Läänemaa
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 13

Re: Jahimehed?!

kaups kirjutas:

Feliz kirjutas:

Jäänud on paljuski vaid laskmine liha pärast.

Oled kindel? Minu teada käivad mitmedki mittejahimehed nädalalõppudel "lustijahtidel" kalli raha eest.

Kas elus saab milleski üldse kindel olla?
Tsitaat aga on omal kohal.
Ma ei jõudnud puudutada oma lühikeses mõtteavalduses antud teema varjatud aspekte laial rindel ja täies sügavuses.
Käivad, muidugi käivad. Rahval on ikka vääääga palju tulirelvi kodus nii registreeritult kui ka registreerimata ning neid nn "lustijahtijaid" on ka omajagu metsas ringi tatsamas.
Tõsi, mingist viimasel ajal tehtud statistkast jahimajanduse kohta lugesin välja, salaküttimine on vähenenud ja väheneb veel. Põhjuseks toodi välja maal elavate kodanike elujärje paranemist. Salaküttimise kõrgpunkt olla olnud 1990- ndate algusest kuni keskpaigani.

Eemal

 

#24 05-11-2006 18:54:25

ulliv
Kasutaja
Asukoht: Tartu
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 82

Re: Jahimehed?!

Kindel on siin ilmas tõesti ainult kaks asja: surm ja maksuamet wink tongue

Jahi põhieesmärk peakski liha olema aga olen Kaupsiga nõus, et neid rikkaid lustijahimehi, kes just nimelt 300 meetri pealt ja iga liikuva asja suunas tina annavad on küll ja küll ja need teevad suuremat kahju (loomade arvukuse osas) kui nö tõsimeelsed jahimehed.


ulliv<->villu

Eemal

 

#25 18-12-2006 02:57:56

Inzz
Kasutaja
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 81
Veebileht

Re: Jahimehed?!

Minu kogemused on jahimeestega siiani olnud neutraalsed. Minusse, kui fotograafi, on nad suhtunud sõbralikult. Hiljaaegu sain aga suhteliselt jälgi momendi tunnistajaks. Pedjas metsasihil kõndides avastasin põdraskeleti. Nahk maha nülitud, lihast puhastatud ning kondid vedelema jäetud. Ribid küünitasid võikalt taeva poole. Rebased olid juba ilmselt sanitaritööd alustanud - kolp oli eemale sikutatud ja ribidelt oli liha järatud. Esmalt mõtlesin, et tõukan skeleti kuuskede alla silma eest varju, kuid siis otsustasin ta šokeerivaks õppetunniks teistelegi metsaidülli nautlejatele jätta. Kurat, selline "esteetiline" jahipidamine ajas mul küll kopsu üle maksa ja tekitas isu selle konkreetse jahimehega silmast silma kohtuda.

Eemal

 

Foorumi jalus

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB