Sa ei ole sisse loginud.

#1 14-01-2005 13:22:43

Cornelius
Külaline

Fookus. Mida kaamera fokuseerib?

Ütleme, et teen pilti nt. postist maastiku tasutal ja tahan, et post jääks terav. Panen oma arust säri ja ava paika. Hakkan pildistama, vajutan päästiku poolenisti alla ja kaamera hakkab teravustama ja displeile tuleb roheline kastike (nagu mõistan on see koht mis jääb fookusesse e teravaks? Aga tihti teravndab ta hoopis muud mis ma tahaks. Kuidas ma siin ise talle teada anda mida tahan tervakas jätta? Canon PS A85.

 

#2 14-01-2005 13:59:10

okaskera
Kasutaja
Asukoht: Tartumaa
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 203
Veebileht

Re: Fookus. Mida kaamera fokuseerib?

digiseebikate viga ongi see, et autofookuse ala on suht suur ja kui pildistatav objekt on väga väike, kaugel või on üksteise lähedal palju erinevaid, siis aparaat teravustab seda, mida tema arvab sind tahtvat, kuid mis tihtipeale on hoopis midagi muud. mina selle vastu rohtu muud ei teagi kui, et tee aga samast asjast palju pilte ja looda, et pärast arvutist vaadates mõni sobib, sest displeilt ei saa enamasti aru, kas asi on terav või mitte.
loodan, et ma millegagi puusse ei pannud.

muudan natuke, uurisin su kaamera kohta.
sellel on 2 teravustamise reziimi:
1. aparaat valib ise ühe üheksast teravustamise punktist
2. sina valid ühe nendest punktidest, millele siis aparaat iga kord teravustab.

kasuta seda teist varianti, vali teravustamiseks soovitavalt keskmine punkt, pildistamisel suuna see keskmine punkt sellele objektile, mida soovid teravana näha, vajuta nupp poolenisti alla. kui aparaat on fokusseerimise lõpetanud, hoia nuppu all ja nihuta kaader nii nagu soovid ja vajuta nupp lõpuni.

aga ka siis ei saa sa igakord soovitud tulemust (et siis igast asjast mitu plõksu ja võid ava ja säri kah muuta ja soovitavalt pane kõik kirja, mis moodi tegid ja siis pärast kodus uuri, mis tulemused on).

Viimati muutnud okaskera (14-01-2005 14:09:22)

Eemal

 

Foorumi jalus

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB