Sa ei ole sisse loginud.

#101 02-10-2007 13:54:13

save
Uus kasutaja
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 20

Re: Ajujaht

tiit randveer kirjutas:

Kas olete minuga nõus, et arvamuse avaldamine kuidas asju parandada, ühes süüdlaste äranäitamisega ja ühtlasi viimaste iseloomustamisega nõuab teatud eelteadmisi? Või pole see nii?

Eelteadmisi võib ju nõuda, aga kuidas nende olemasolu või puudumist kindlaks teha? Sõnaõiguse andmine eeldaks sel juhul põhjalikku teadmiste kontrolli ja isikutuvastust. Kui keegi "udumartin", "kubujuss" või "poolpeeretaja" nime all internetis enda arvamust avaldab, siis ei maksa veel teha järeldust, et kõik nad on ajudeta ja teadmisteta idioodid, kellel justkui polekski mingit õigust enda arvamust ja mõtteid avaldada. Eriti, kui need arvamused ja väljaütlemised ei kattu "teadja" arvamusega. wink Vähem emotsioone ja tolerantsi, maailm on avaram kui käputäis tarkureid! Tark inimene ei hakka kunagi lollide keskel enda tark olemist eriliselt rõhutama ja lolle nende lolluse pärast maasse tampima. Pigem vastupidi. wink

Eemal

 

#102 02-10-2007 20:18:07

tiit randveer
Uus kasutaja
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 15

Re: Ajujaht

Tulen veel kord sama teema juurde tagasi, millest alustasin. Kõrvalepõikena niipalju, et Millibelli arvamus minu logorröast on muidugi asjakohane ja ka minu vanuseklass on tema poolt enam-vähem õigesti paika pandud. Mind härraks nimetada on juba ilmne liialdus ja ettekujutus, kuidas ma end omaealiste daamide seltskonnas ülal pean jäägu ka tema südametunnistusele. Omavahel öeldes, pean ma enam lugu endast nooremate daamide seltskonnast ja aega, mil valjusti naersin, ei mäleta. Aga see selleks.
Edasi aga asjast.
Võimalik, et eakamad meist mäletavad Gustav Naani. Ta oli üks suuremat sorti lurjus. Aga väga tark ja vaimukas lurjus. Muuhulgas tõi ta käibesse termini "vaimne onanism". Ka teie Millibell, Udumartin ja kes te kõik olete, tegelete vaimse onanismiga. Te rahuldate vaid ennast ja kogu teie ettevõtmisest ei sünni midagi. Ja ei saagi sündida, arvake mida tahate.
Kordan veel. Kogu meie ulukimajandus läheb kummuli, kui teie argumenteeritud hääl ei jõua otsustajateni. Praegu määravad asjade kulgu suures osas metsaomanikud ja neil on esitada väga veenvad argumendid. Ka teil - rohelised, või kuidas teid nimetada - peaksid ka olema argumendid ja oma arvamus, kuidas ulukimajandust korraldada. See võib tunduda teile uskumatuna või isegi pühaduserüvetusena, aga jahimehed loodavad ka teie abile asjade korraldamisel. Tõsi, mind ei ole keegi jahimeestest volitanud sellist avaldust tegema, aga võtan endale niisuguse vastutuse. Kuni te räägite lollidest, ilastest jne. jahimeestest, kes tegelevad oma madalate kirgede rahuldamisega ja "matsliku isikupära säilitanud haritlastest", kelle jutt väärib mainimist vaid selles sisalduvate ebaviisakuste pärast, jäätegi marginaalideks. Aga võiksite olla tegijad ja kaasarääkijad. Meie arvamused jääksid ilmselt erinevaks, aga nende üle saaks vaielda. Kui ma praegu väidan, et teil ei olegi arvamust, siis ma tean, millest räägin.

Eemal

 

#103 02-10-2007 20:55:57

keska
Uus kasutaja
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 16
Veebileht

Re: Ajujaht

Liberaalne turumajandus, parempoolse valitsusega... Kriis on ainuvõimalik viis midagi reguleerida. Loodan, et ei lähe löömaks :; Üritada muidugi võib.

Eemal

 

#104 03-10-2007 09:46:52

Inga Sõelsepp
Vana Kasutaja
Asukoht: Tallinn
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 408
Veebileht

Re: Ajujaht

Koopia Õhtulehest:
Autost sokku küttinud ja inspektorite tulles ehmatusest lasu teinud jahimees sai jahiohutusnõuete rikkumise pärast 3000 krooni trahvi.
Septembris pidas üks mees Viljandimaal sokujahti, istudes ise autos. Kontrollijaid nähes hakkas ta laetud jahirelva kibekähku püssikotti toppima, kuid vajutas kogemata päästikule. Kuul läbis auto juhikabiini vasakpoolse tagumise ukse ja purustas akna, rääkis keskkonnainspektsiooni nõunik Leili Tuul. Eeskirja järgi peab jahile minnes ja jahilt tulles ning sõidukis olema relv laadimata ja püssikotis.
Nuta või naera...

Eemal

 

#105 03-10-2007 22:56:07

Egle Vulla
Kasutaja
Asukoht: Virumaa<->Tartu
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 32
Veebileht

Re: Ajujaht

Jah, paraku müüvad paremini lood patustest.
Omad kogemused jahimeestega:
*mees, keda isegi Tiit Randveer on  Buffalo Billiks nimetanud, on oma juttude/juhendamise ja õpetustega loomadele oluliselt lähemale viinud kui senised 8 aastat ülikooli teooriat. (Ja see ei tähenda, et teooria oleks tarbetu). Ta on jahimees, kes käib metsas ka siis kui pole jahihooaeg, lihtsalt sel ajal ta ei küti kedagi. Mees, kes on küttinud ligemale 10 karu, ei pannud oma kabineti seinale karu nahka, vaid hoopis karu pildi...
*noormees, kellest saab jahimees nagu on ta isa ja vend, kirjutas kirjandis elust ilvesena, mitte populaarteaduslikku juttu, vaid tundest ja hiilimisest ja suur-ilves-olemisest. Ta hakkab koolist tulles kohe õppima, ikka selleks, et õhtut loomade vaatamiseks vabaks saada. Ja ta annab messengeris ikka märku kui karu NÄEB vm. sarnase elamuse saab. Jõuab temagi relvani, sest see on loomulik jätk, aga vaevalt et olulisim osa...
*Tundmatu jahimees metsas, kes põdrajahi algul arvas, et tal on õigus mult metsas isikut tõendavat dokumenti küsida...ju oliüks neist, kes polnud ammu metsa saanud, praad silme ees ja närv krussis...
*ja paljud teised...
Seega mina saan asjast aru nii, et eks ole igasuguseid. See, et igal aastal liikluses hulgi nii loomi (sh. inimesi) hukkub, ei anna põhjust kõiki juhiloa omanikke mõrtsukateks tembeldada.
Ja öelda, et jaht on iganenud tava, sest poes on toitu küllalt...kas unustada ka rahvariided, sest poes on rõivavalik lai?
Eks normaalset jahimeest ja looduspiltniku aja metsa sama iha, lihtsalt toru on käes erinev. Kui loodusega ühtekuuluvus tunnet pole, võivad mõlemad julmalt ja hoolimatult käituda. Mina mõtlesin jupi aega, kumba toru metsa kaasa hakata vedama. Otsustasin kaamera kasuks lihtsalt selle pärast, et leidsin, et nais-inimese kätte sobib see paremini.


Ennem saab hundist hobune kui karust koduloom.

Eemal

 

#106 04-10-2007 11:44:51

keska
Uus kasutaja
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 16
Veebileht

Re: Ajujaht

Kas pole see sama tunne, kui kunagi matemaatikatunnis püüti õpetada mõistet lõppmatus... ja siis võib-olla veel vahel... vilksamisi... :-;

Eemal

 

#107 04-10-2007 13:09:52

tiit randveer
Uus kasutaja
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 15

Re: Ajujaht

Millibell, mulle näib, et oleme üksteisele sammukese lähemale astunud. Et milliseid ettepanekuid, parandusi, nõuandeid teilt ootan? Otseselt raske öelda. Mulle näib, et jahimehi sõimates ja kogu seda valdkonda halvustades on teil midagi hinge peal. Katsuge see midagi täpsemalt formuleerida. Üht-teist on rohelise ilmavaatega inimesed ju ka teinud. Meenutagem näiteks püüdlust keelata n.ö. õppeloomade kasutamine koerade v'äljaõppel. Keegi (Sina ehk) tsiteerisid mind, kes ma väitsin, et jooksuajal kütitakse sokkusid/hirvepulle, sest see on väga huvitav tegevus. Võib-olla peaks selle huvitavuse ohverdama mõnedel ökoloogilistel/eetilistel kaalutlustel? Võib-olla mitte? Olgu see üks näidisteema, kus võiks tekkida arutelu! Aga see pole minu mure. Ikka teil näib midagi hingel olevat.
Muidugi on põhiline sõna öelda teadlastel. Millised on meie põlevkivivarud, metsavarud, kui arvukad on ulukipopulatsioonid, milline on nende juurdekasv, looduslik suremus jne. See on teadlaste öelda. Ometi ei määra ainult teadlased, kui palju kaevandame ja kuidas kasutame põlevkivi. Mina eemalseisjana ei sekku sellesse valdkonda ja usaldan asjatundjaid, olgu nad teadlased, poliitikud või kes tahes. Õigupoolest, 100% ei usalda, aga v'ähemalt loodan, et mõistus ruulib ja ka roheliste erakond aitab sellele kaasa. Kui mul peaks tekkima tahtmine sellesse valdkonda sekkuda ja seejuures ehk isegi halvustada kaevurite nõgist nina, siis peab olema tõsine põhjus. Ehk - kui te võtate iseloomustada jahimehi (teades või paremal juhul tundes) vaid kolme neist, kes juhuslikult on jobud, peab teil olema mingi soov või lausa vajadus midagi laiemale üldsusele öelda.
Või siis metsandus, mis on pisut tuttavam valdkond. Julgen arvata, et metsateadus on Eestis kõrgel tasemel. Teadmised, mis on aluseks metsa ratsionaalseks ja ühtlasi piisavalt looduslähedaseks majandamiseks, on olemas. Ometi võeti RMK pealik hiljuti oma kohalt. Seda tegi RMK nõukogu, kelle juhataja teadmised metsandusest on võrreldavad "udumartini" teadmistega (vabandan siinjuures) ulukibioloogiast. Huvigrupid määravad sündmuste käiku. Teadlaste roll võiks ja peaks olema suurem, aga paraku on maailm selline nagu on. Veel üks näide metsandusest. Metsa raiutakse juurdekasvu piires. Näib olevat mõistlik lahendus. Kui nüüd mõelda, et metsa juurdekasv on seda suurem, mida madalam on metsa keskmine vanus ehk - mida enam metsa raiutakse, siis järeldub sellest mis? Kõige enam võiksime raiuda siis, kui polegi enam midagi raiuda!
Jahinduse juurde tagasi tulles. Praegu pole midagi hullu. Aga kui monopol peaks libisema maaomanike kätte (on ka selliseid riike), siis läheb küll jamaks.
Vabandan selle pärast, et kogu selle jutu panin kirja ühe hingetõmbega. Pole siin üldistust ega kokkuvõtet ega eraldi välja toodud iva. Mis ei tähenda, et viimane lausa puuduks

Eemal

 

#108 05-10-2007 07:01:37

keska
Uus kasutaja
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 16
Veebileht

Re: Ajujaht

Vabandage minu ebaviisakust... Ei saa üle, ega ümber... tiit, ehk... Saad mind aidata?

Eemal

 

#109 11-10-2007 00:32:04

Inga Sõelsepp
Vana Kasutaja
Asukoht: Tallinn
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 408
Veebileht

Re: Ajujaht

Delfi "peldikuseinalt" võib nii mõnegi mõttetera leida.
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e … d=17132375
Vaadake videot!

Eemal

 

#110 22-12-2008 16:58:23

keska
Uus kasutaja
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 16
Veebileht

Re: Ajujaht

Juhuslikult sattus see vana teema silma alla. Viskasin siis meenutamiseks pilgu peale ja... sa sade... loll ikka oskab. Eriti adekvaatne jura välja koorunud. Kui algupäraselt püüdsin oma repliikidega kaasa minna kaasvestlejate mõttekäiguga, siis mõne osapoole avalduste kustutamisega on kõik läinud...
Siinkohal kasutan võimalust ja võtan öeldu tagasi... wink ühtlasi tänan kõiki kaasamõtlejaid... ja vabandan... Häid saabuvaid jõule kõigile...

Eemal

 

Foorumi jalus

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB