Sa ei ole sisse loginud.

#1 21-03-2008 12:14:34

jäljekütt
Kasutaja
Asukoht: Kui siis metsas
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 370

Ebay head ja vead, trikid ja nipid!

Terekest ...

Kasutasin otsingut ja kuna siin antud päristeemat ei olnud siis mõtlesin, et võiks teha kuhu koguda kogemusi just Ebay kogemusi:

Ebay head ja vead, trikid ja nipid!

Alustan siis mõningate mõtetega mis hetkel meeles:

POSTITASU
Enda aastatepikkuse praktikas soovitan osta Euroopast küll veidi kallimalt aga tasub end ära, eriti Sakasast.  Kui on pisiasjad siis võib suvalt osta kustiganes (v.a. kauged paigad postitasu meeletult kõrgeks läheb) Osad Ebay poed või eramüüjad valivad pea kallima postitasu, teised firmad aga mõistliku tasu.

USA-st (ka Kanada, kus on vahgel head fotokaupa) alla mingi sada doltsi tuleb kaup otse koju - postkontori. Mõni kaup võib nö. seisma jääda aga üldiselt on aastategasee tolliladu ja bürojama vähemaks jäänud ja maainimestele ikka saadetakse koju asjad (paberid) mis (saadad neile) ja siis tuleb kaup koju. Väljaspool EU peab hindu vaadates nö. peas kohe konverteerima hinnad ümber, muidu läheb ÕNGE oo kui odav.

NB! Nii usas kui ka mujal on n. Ebays üks lisateenimise võimalus KALLIS POSTIKULU (võtavad vahelt) Hong-Kongi ahvid - toode on 10USD ja postikulu 80 AUD vms. Usast olen aastatega saanud asjad kätte 14-45 USD Kuna mul usas tuttavad ja olen lasknud neil uurida mis hinnad on ning ka ise mõne osariigi postilehel arvutanud, siis norm postitasu on 20-35 USD Üle selle on mõttetu, ok kindlustada saab ka. Seni ei ole midagi ära kadunud, pool katki on küll loobitud, meenub üks ese.

Ahjaa, kui eraisikutelt Ebayst osta, siis viimati oli juhtum kus oli suurelt kirjas, et see on kingitus vms. aga Eesti toll kakkus lahti (kui odav ja nõme - räme sobramine oli) ning leidsid mingi tillukese kviitungi vms. ja kirjutasid KOHE tolli laksu peale. No jõudu neile ehk läks paremaks või tundsid ennast siis kangelastena EU piire ja majandust kaitstes. Ausaltöeldes ma ei hakka kirjutama mida ma selle Eu-st üleüldse arvan ja mismoodi on tõkendatud ja tehtud raskeks mujalt mida sisse osta.

Ebay trikid OTSING ja LEITAVUS ülemaailmselt

Kuna mu isa pidevalt Sakasa Ebays hängab (otsib kaameratele nodi, torusid, vaherõngaid ja muud kraami) siis huvitav on asi, et soovitav oleks madalmaade Ebayd näppida, n. HOLLANDI oma, seal kuvatakse esmalt kohalikud pakkumised (Belgiast vahel üliodavalt asju saandki), siis UK ja muu maailm.

Kusjuures n. ebay.com ostingust asju otsides sa ei leia asju, mis on vahel kohalikes Ebaydes müügil. Mainin ära n. Ebay.com ist otsin n. Minolta mingit jubinat siis ma ei pruugi näha mõnda kuulutust, mis on müügis UK, Saksas, Itaalias vm. mis on hea hinnaga ja mida on müüja nõus ka väljaspool oma maad postitama.

EBAY OTSINGU FILTRID

On ja ei ole, vahel aitavad aga vahel kärbivad toote leitavust. Üldiselt ma kasutan neid kui on kiire ja viskan pilgu peale. Sorteerin just POSTITASU suhtes, või siis hinna jms. järgi. AGA

EBAY OTSINGU TRIKID

Mida olen aastatega avastanud, et kui sa otsid näiteks mingit OBJE 24 mm F 2.8 siis kui sa otsid liiga spetsiifilise ja täpse otsingusõnadega ei pruugi sa näha kõiki kuulutusi. Kuidas nii? Just nii see on. Osad müüjad panevad lambist pealkiru ja tootel ei ole isegi korralikku sisu tutvustust. Olen ise näinud kuidas müüakse maha alla 100 dollari mingi vanamehe fotokott koos 7 objega (korralikud objed), kas suri isa ära, mees või muu asi inimesed ei ole kursis jms. Selliseid LEIDE jahivadki Ebay ärikad, kes ostavad odavalt komplekte ja siis müüvad eraldi maha. Olen ise korduvalt näinud kus mingi kogu müüdi maha ja siis juba 30 min pärast on need tooted eraldi kallilt müügis smile
SEEGA kui vahel otsid, siis otsi n. CANAON 24 mm st. ära kasuta otsingusõnas väga spetsiifilisi sõnu ja sa aja jooksul märkad et nii on võimalik leida kuulutsui mis muidu üleüldse ei näe!
ANOMAALIAD! On anomaaliaid et mõni kuulutus ei ole otsinguga leitav. Olen vahel lihtsalt mingi Ebay poolt määratud kategooria - alamkategooriad (märksõnad - rubriigid mida see pakub) n. jälginud Minolta kategooriat mis oksjonid on kukkumas ja märganud, et midaasja, mis toode see veel on. Pannud otsingusse seal ei kubvata seda toodet! Muide Ebay ärikad jälgivadki ka kategooriaid üleüldisemalt nii leiavadki rumalate mutikeste pakkumisi või võhikute pakkumisi.

PETTUSED JA OHUD

Isiklik soovitud alla 100 POSITIIVSE TAGASISIDE tegelastesse suhtuge skepsisega või vaadake mida nad neid 100 on müünud. Kui on 20 tagasisidet 1 USD pesulõkudega müümisel (samad ostjad ka veel) ja nüüd müüb 2000 USD aparaati vms. siis on see juba etteplaneeritud tüng!

Kuna mu isa peamiselt ostma surfab ja paneb ID kirja ma osalen oksjonil ja ostan talle ära, ta juba vanem mees ja ei jaga seda regamist ja emaile jms. surfata oskab. Samuti olen ise asju ostnud. Tünga oleme ka saanud, mitte hullult. Pigem ei ole toode vastanud kirjeldusele, enamasti oskmatusest mõni PINGUTAS üle oma kauba kirjeldamisel. 1 asja oleme vist ka tagasi saatnud - täiega kohe! Üldiselt on Ebays nii, et mida detailsem on kirjeldus ja pildid seda kallimaks hind ka kujuneb. Kuna mobiiliga tehtud pilt ja 2 sõna kuulutuses on ka petturite petuskeem aga mitte alati - ka korraliku kaupa müüakse nii, keegi lihtsalt ei viitsi mingile asjale panna lehtede viisi teksti ja otsida pilte või teha neid. Vahel isegi olen näinud et liiga pikad tekstid ja pildid jms. näitavad et tegu on Ebayd ärikaga ja nad üldiselt võtavad viimast hinda mida saavad, seega vahel tagasihoidlikumad kuulutused võivad olla parem diil.

EBAY ON KULLAVARAMU?

Jah ja ei. Eks seal ole ikka meeletus koguses kräppi ja saasta. On tooteid mis müüakse tolmused ja jubedad aga kuulutuses olid mingid netist võetud pildid. Eks see Ebays tuhnimine on nö. nagu kirbuturul krommamine või metalliotsijaga põllulapil askeldamine. Aga tegelikuses on see 1 000 000 x KuldneBörs ja ei midagi muud. Olen aastatega saanud ikka osta asju mida siinamil ei müüda või mõne asja alla 10x omahinna. Seega kes ei löö põnnama krediitkaardi kasutamise ja väikese riski vms. siis tasub soovitavad kraami ka sealt vaadata ja otsida.

Oh olen ise ka asju maha maganud või ei ole olnud raha. Ma siiamaani kahetsen et ei ostnud ühte Minolta x-700 komplekti alla 100 USD milles oli üle 1000 mm peegelobje. (vene analoogist 2xsuurem, tootjaks oli usa militaarvarustust tootev tippfirma, kes militaar-optikat toodab) Eks pereisa kel oli astronoomiahuvi suri ära ja ta träni pandi müüki. Oksjon lõppes USA jaoks öösel ja ei olnud Ebay haisid kohal ja läkski alla 100USD see asi ära.


MÕNED EBAY AADRESSID:

http://www.ebay.com - ostnud ja OK mõnel korral tootekirjeldus ei vastanud

http://www.ebay.de - ostnud ja väga rahul, tasub sakslastega asju ajada, türklastega veidi ettevaatlikum tasub

http://www.ebay.co.uk - ostnud ja ka odavalt, saanud ühe kaameraga petta

http://www.ebay.nl - sealt vahel leiab asju mida mujalt otsingust ei näe!!! Miks ei teagi! Aga ka Hollandist ja Belgiast ostnud - OK

http://www.ebay.it - Itaalia, ostnud väga soodsalt asju, seni kõik OK

http://www.ebay.be - Belgiast ostnud - OK

http://www.ebay.ie - ka ostnud - OK mõned head tooted.

On veel teisi Austraalia, HongKong, Iirimaa

Alusta juba täna smile Kui petta saate ärge mind süüdistage smile Üritasin lühidalt aga näed kogunes mõtteid.

PEKSKE ja TÄIENDAGE, usun et iga Ebays krommaja loeb tänuga igasuguseid soovitusi ja vihjeid ja nippe jms.


Elan maal, vahel tarin ka fotoka kaasa. Pildistan peamiselt elu-olu ning enda lõbuks ja pildiarhiivi mõttes.

Eemal

 

#2 21-03-2008 12:18:52

jäljekütt
Kasutaja
Asukoht: Kui siis metsas
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 370

Re: Ebay head ja vead, trikid ja nipid!

Ühe korra saime ka UK -st tünga. Sattusime mingi narkomaani otsa. Alguses oli vaikus ja nõme viivitamine et see ametlik 30 päeva pretensioonid aeguks. Oli jutt et panin teele ja tuli pakk tagasi PANEN UUESTI TEELE! ALARM! ALARM see ongi petuskeemi algus, et teil oli vigane postiaadress vms. No me ootasime ja ootasime, siis rääkis ta et tegi tsikliga avarii ja oli pikka aega haiglas ja siis kadus tal arvuti ja nett ära ning sinna see asi jäi. UK politsei ei võta menetlusse alla 500 naela asju seega unustage ära lollid virolaised ja jäimegi pika nimaga. Kaubaartikliks oli mingi minolta SRL mudel mida mu isa oma kollektsiooni osta tahtis.

Kuigi on 2 teisel korral ka nii olnud Saklastega et neil jäi pakk toppama ja said ise selle tagasi aga olid ausad ja panid UUESTI TEELE! Üks saatis isegi mingi kalli kulleriga kus postitasu oli umbes sama kallis kui TOODE ise, nad hoolivad väga oma posit. tagasiside pärast!!!


Elan maal, vahel tarin ka fotoka kaasa. Pildistan peamiselt elu-olu ning enda lõbuks ja pildiarhiivi mõttes.

Eemal

 

#3 21-03-2008 14:37:30

MarkoH
Tigekull
Asukoht: Paide
Registreeritud: 17-11-2004
Postitus: 865
Veebileht

Re: Ebay head ja vead, trikid ja nipid!

tnx, väga põhjalik kirjutis, sain siit isegi häid mõtteid ja ühe konkreetse plaani smile

Eemal

 

#4 21-03-2008 20:26:53

jäljekütt
Kasutaja
Asukoht: Kui siis metsas
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 370

Re: Ebay head ja vead, trikid ja nipid!

Mõned olulisemad asjad jäid välja. Lisan need siia, osad on ka laenatud ja õpitud tõed, kuna Ebayd kasutab iga päev ju sajad tuhanded - miljonid inimesed ja see on justkui omaette maailm oma reeglite nippide ja trikkidega.

OKSJONIL OSALEMINE

Oksjonil osalemiseks on mitmeid taktikaid, see sõltub kauba maksumusest ja strateegiast mis valitakse. On ju mõned oksjonid piirväärtusega ehk siis 'reserve' tootele pani müüja alghinna - miinimum hinna millest tuleb üle pakkuda.

OKSJONIDEL niisama mõtlematult osa ei soovita võtta kuna sellest võib tulla jamasid, negatiivset tagasisidet või kõige halvimal juhul Ebay konto kustautamine. NB! Ebay on rajatud usalduse peale, mida rohkem sul on positiivseid tagasisidet seda paremini sinusse suhtutakse. See kehtib ka OSTMISE puhul. Üle ookeani on mõnedel oksjonitel vahel juures kiri: n. 20 või 100 feedpack buyer only vms.

Tunnistan üles et olen kord ka ühe ämbri sisse astunud liiga ennatlikult osalesin ja hiljem vaatasin ei seda ma küll ei taha ning (soovitan valuuta kurss meeles pidada ja kalkuleerida + postitasud) loobusin. Tegemist oli UK naeladega, ma  ei tea kas vaatasin dollareid aga jah, esitasin pretensiooni vabandasin et tegin vea ja õnneks poolte kokkuleppel asi lahenes - Ebay dispute (pretensioon) tuli muidugi kah jms.

Oksjonil osalemisest on lausa kirjutatud raamatuid ja tehtud programme, mis sinu eest osaleks, sina määrad vaid lõpphinna. Ma ei ole viitsinud neid programme kasutada ja kui sa ei osale 30 oksjonil korraga siis on vastava proge kasutamine mõttetu! Oksjonile oma pakkumist ei tasu teha 6 päeva enne lõpp, viivita ja oota.

Alati soovitud toodet välja võttes salvesta see oma lemmikutesse, ehk kliki 'Whats this item' siis leiad selle alati kiirelt üles ja tuleb meilile teavitus kui oksjon hakkab lõppema jms. Vahel olen ma oksjoni aja ära unustanud ja meelde tulnud olen ruttu jooksu pealt sisse loginud ja seal jälgitavad oksjonid kohe ees ei pea 'item' numbrit (id koodi) sisse toksima hakkama ja oksjonit otsima hakkama.

Üldiselt kasutan ma senini üsna edukalt VÄLKPAKKUMIST on siis pakkumine, kus kargad sisse viimasel minutil. Ma olen hoidnud ühte brauseri akent toodet jälgimas, mida 'refresin' või siis klaviatuuril F5 toksin ning teine brauseri aken on lahti kus on siis tee oma pakkumine ja valmis number ja ootan lõpuminutit! Tegelikult vajutan ma oma viimase pakkumise (lae mida olen nõus maksma) viimase 20 sekundi sees ja olen selle triki läbi võitnud väga palju oksjoneid ja mulle soodsalt smile Aga vahel olen olnud silmitsi mingite progedega või automaat pakkujatega, neile jääb inimene all, kuna teevad sekunditega enne lõppu asja ära aga seda on ette tulnud harva.

Samuti on tekitanud segadust anonüümsed pakkujad, kelle minevikku ei näe ja profiili jms. Ausaltöeldes ei ole viitsinud optsida ja lugeda kes nad on ja kust selline staatus HIDDEN jms. Aga muide, üks OLULINE asi veel, kui osaled pakkumises siis tea, et sa võid võitelda mitte kaasostjaga vaid MÜÜJAGA!!! Eriti jälgi kui pakkuja on mingi 2-3 või isegi 20 tagasisidega kasutaja. Eriti ettevaatlik ole siis kui on samal päeval regatud kasutaja ja = (null) tagasisidega. Ole siis ettevaatlik kui ostad asju mis on juba n. tuhandeid kroone väärt. Skeemid on lihtsad - Ebay müüja teeb oma sõbra nimega või naise nimele konto ja siis läbi IP ärakaotajate logib sisse ja rõõmsalt osaleb ja ullikestel hinda kruvib. See on ju võimalik läbi anaonymus lehed (aadresse ei hakka siia panema)  või anonym proxy serverite (on olemas kohe programmid mis teevad sind anonüümseks). Olen paaril korral sellise skeemi ees olnud ja kahtlane värk on olnud. Järgi vaistu ja sisetunnet ning pakkuja profiili, kui ikka kargas kusagilt lambist siis on imelik. Samuti olen aastatega näinud vahel Ebays ka jama nö. profi digipeeglid müügis 300 USD ja siis sama tüüp müüb alates kvaliteet arvutitest jms. kõiki võileiva hinnaga, Siis olen küll vahel teinud kaebuse ja tooted on paari tunni jooksul ka kadunud Ebayst.

NB! VÄLKPAKKUMISEL võid ka vastu pükse saada! Kuidas? Nimelt võib arvuti kokku jooksta, brauser hanguda, nett ära kukkuda, ruuter lolliks minna ja mul on osad neist ka juhtunud, kord selline osalemine kus kuid kahetsesin et seda asja ei saanud osta kuna see oli poolmuidu saadud asi ja ma omaarust mängisin nobedaid näppe ja panin pange. Sp, kes ei ole klaveri ja surfamisel kodus soovitan teha viimased pakkumised 2-3 enne oksjoni lõppu, kes nobedam nää, siis soovitan vajutada tee oma pakkumine viimasel 15 sekundil!

Jäta viimasel momendi pakkudes - VÄLKPAKKUMISEL aga meelde, et kellegil võib olla pandud paika piirmäär st. ekraanil näed viimast pakkumist et 240 USD aga tegelikult viimane pakkuja pani 280 USD ja sina ei näe seda. Kui viimastel sekunditel paned oma numbri (aken juba lahti) ja klikid OK siis viskab teate et te ei saa pakkuda 270 USD kuna keegi on rohkem pakkunud. Samuti tuleb siia juba PKKERI MÄNGU oskused või risk - pean silmas et julge hundi rind on rasvane ja vahel tasub riskida ja pannna viimasle minutil n. 240 on pakutud ja sa oled nõus pakkuma kuni 280 USD siis võib n. riskida 300 USD ja ka nii on võidetud palju pakkumisi, kus asi jääbki 240 peale kuna teised ei teadnud kui palju ma üle pakkusin. Kui ma oleks pannud 250 või 270 oleks asi ikkagi üles läinud! NB! Aga ei tasu lolli mängida, kui pakud liiga kõrgelt sa pead ostma selle asja ka ära, muidu lõppeb see sulle negatiivse tagasisidega või konto sulgemisega.

MAKSMINE

Soovitan võtta osa vaid oksjonitest kus on Paypal tugi. Kuigi aastatega on saanud teha ülekandeid (kallis lõbu!) nii euroopasse kui ka usasse. Kallimaid asju ei soovita ÜLEKANDEGA teha. PayPal anna pretensioonide esitamise garantii, pealegi töötab PayPal koostöös Ebayga ning petturite kontod suletakse.

MAKSTA soovitan kui raha arvel kohe kui ost tehtud ja arve või lisa postitasu täpsustused meilile tulnud. Ehk siis NII PEA KUI VÕIMALIK, see märgitakse vahel ka tagasisides ära ja see annab sulle vaid + punkte. Mõnedel müüjatel on postitasu välja toodud või mingi kalkulaator kus hüpik menüüst (rippmenüüst) valides saad valida Estonia. Kui kuulutuse tekstis on kirjas, et post to Europe jms. siis on sinna arvatud ka Eesti aga tasub alati üle küsida + küsida üle postitasu.

Juhul kui oksjon lõppeb n. 10 USD keegi osalema ei tulnud vaid sina ja võitsid, siis võib see tähendada mitmete probleemide tekkimist. Ebaausate meetoditega soovivad vahel osad välja keerutada ja sellest mõttetust diilist vabaneda või siis VÄÄNAVAD n. 70USD postitasu et sa ise loobuks poolte kokkuleppel. SEEGA ALATI KÜSI POSTITASU enne oksjonil osaledemist siis on kõik on kõik konkreetne.

Seega OSALEMISEL tasub veel meeles pidada, et müüjalt võib alati KÜSIMUSI KÜSIDA toote kirjelduse, postitasu jms. suhtes, neile üldjuhul ka vastatakse, kas privaatselt või pannakse see kohe teistele lugemiseks sinna toote kirjelduse alla.



Ebayst olen ostnud midaiganes träni. Viimati ostsin AA 1800 mAh akusid mida Eestist ei leidnud, GPS ile akulaadija, GPS nahkkoti, siis LED pealambi, hunniku obje korke, rõngaid, päikesevarjukeid, metalliotsija jms.

Pidevalt jahin kalastus tarbeid (landid ja kvaliteet rullid), fototehnikat, objektiive, helitehnikat, arvuti juppe - mõnda, poisile Hot Wheels autosid, tüdrukule Barbie asju, Naine tahtis kaelakeed ja nüüd siis jälgin ka veel ühe käsitöö koja oksjoneid ...

Ütleme nii et tavalised asjad mida mujalt saab osta (mõnda ei saa ka), postkontor lähedal ja väga mugav ostmisviis. Pealegi toetan ma second hand träni ja kauba liikumist kuna see on loodussäästlik vaade, et kui tarbida siis targalt.


Elan maal, vahel tarin ka fotoka kaasa. Pildistan peamiselt elu-olu ning enda lõbuks ja pildiarhiivi mõttes.

Eemal

 

#5 03-10-2008 15:46:09

jäljekütt
Kasutaja
Asukoht: Kui siis metsas
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 370

Re: Ebay head ja vead, trikid ja nipid!

Mitmed on minult juba küsinud abi Ebay-s asjade ostmisel. Vastan_ kahjuks sellist aega mul pole, püüdke ise asjad selgeks saada.

Mõni on küsinud, et kust saab neid nn. autobiddereid.

No üks valik on siin

Tasuta neist on: BayGenie eBay Auction Sniper Free


Elan maal, vahel tarin ka fotoka kaasa. Pildistan peamiselt elu-olu ning enda lõbuks ja pildiarhiivi mõttes.

Eemal

 

#6 05-10-2008 14:20:15

priits
Kasutaja
Asukoht: Harjumaa
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 263

Re: Ebay head ja vead, trikid ja nipid!

Eemal

 

#7 07-10-2008 21:00:43

unitra
Kasutaja
Asukoht: Tallinn
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 133
Veebileht

Re: Ebay head ja vead, trikid ja nipid!

soovitan kasutada nobedate näppude ja närvitsemise asemel automaatset pakkujat www.esnipe.com. teeb soovitud hinna piires pakkumise viimastel sekunditel. legaalne, mugav, odav ja suurendab oluliselt võiduvõimalust.

Eemal

 

#8 23-10-2008 23:45:20

jäljekütt
Kasutaja
Asukoht: Kui siis metsas
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 370

Re: Ebay head ja vead, trikid ja nipid!

unitra kirjutas:

soovitan kasutada nobedate näppude ja närvitsemise asemel automaatset pakkujat www.esnipe.com. teeb soovitud hinna piires pakkumise viimastel sekunditel. legaalne, mugav, odav ja suurendab oluliselt võiduvõimalust.

Kas see on tasuta teenusepakkuja, all on lugeda et proovi tasuta?


Elan maal, vahel tarin ka fotoka kaasa. Pildistan peamiselt elu-olu ning enda lõbuks ja pildiarhiivi mõttes.

Eemal

 

#9 23-10-2008 23:50:28

unitra
Kasutaja
Asukoht: Tallinn
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 133
Veebileht

Re: Ebay head ja vead, trikid ja nipid!

Esimene tehing oli vist tasuta, pärast on pisike kümnis.

Eemal

 

#10 30-10-2008 00:16:35

Mikk Mihkel Vaabel
Kasutaja
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 141

Re: Ebay head ja vead, trikid ja nipid!

Tere, leidsin ühe 1$ maksva fake ipodi... free shiping to estonia oli, ja sellel müüjal oli mingi 96% positive, pmst. tal oli mitusada positiivset tagasisidet pleierite kohapealt...
Kas seal on veel mingi nipp, või võib rahus tellida ( see 1$ pole ju väga hull )

Eemal

 

#11 30-10-2008 00:23:45

Mikk Mihkel Vaabel
Kasutaja
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 141

Re: Ebay head ja vead, trikid ja nipid!

parandan* tal oli 99.6% postitiivne

Eemal

 

#12 30-10-2008 00:38:04

priits
Kasutaja
Asukoht: Harjumaa
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 263

Re: Ebay head ja vead, trikid ja nipid!

Jätad suvel 2 jäätist ostmata kui fake on smile

Eemal

 

#13 30-10-2008 00:54:24

tommy
Tigekull
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 748

Re: Ebay head ja vead, trikid ja nipid!

kui see fake liiga ipodi moodi v2lja n2eb, saadab toll selle saatjale tagasi ..

Eemal

 

#14 30-10-2008 01:19:51

Mikk Mihkel Vaabel
Kasutaja
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 141

Re: Ebay head ja vead, trikid ja nipid!

yikes kuidas... Kas tõesti on 0%, et läbi saab?

Eemal

 

#15 30-10-2008 01:26:25

Martin Mägi
Kasutaja
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 262
Veebileht

Re: Ebay head ja vead, trikid ja nipid!

Mikk, mul naine tellis just midagi sellist. Kätte ei saa, nõutakse mingit magnetilise ühilduvuse direktiivi vms, sest tootel puudub CE märgistus.
Ja näeb välja täpselt nagu ipod.
Ega ta mingit ühilduvust taotlema ei hakka, kui pleier Hongkongi tagasi jõuab, palume selle kinkida mõnele kohalikule lapsele vms :)

Eemal

 

#16 30-10-2008 12:39:34

Mikk Mihkel Vaabel
Kasutaja
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 141

Re: Ebay head ja vead, trikid ja nipid!

... Leidsin ka canoni akusid... 70.-niga ja tasuta shiping eestisse, kas sellel on lootust?

Eemal

 

#17 30-10-2008 12:58:10

matuh
Kasutaja
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 79

Re: Ebay head ja vead, trikid ja nipid!

Eilset Pealtnägijat ei vaadanud v? Seal oli täpselt samast teemast juttu, et muudkui tellitakse sellist jama suurtes kogustes siia, aga kõik saadetakse ju tagasi.

Eemal

 

#18 30-10-2008 14:16:29

Mikk Mihkel Vaabel
Kasutaja
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 141

Re: Ebay head ja vead, trikid ja nipid!

ei vaadanud... kahjuks.
Aga miks, see ei ole ju 100% jama:S

Eemal

 

#19 30-10-2008 14:26:43

Mikk Mihkel Vaabel
Kasutaja
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 141

Re: Ebay head ja vead, trikid ja nipid!

Pealegi, mis on siis ebay mõte, kui sealt praktiliselt ei saa midagi kätte..
Võibolla oligi mu eesmärk saada fake ipod mis näeeb samamoodi välja

Eemal

 

#20 30-10-2008 14:29:57

matuh
Kasutaja
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 79

Re: Ebay head ja vead, trikid ja nipid!

Ega Euroopa Liit ei tahaja ei luba, et sa mingeid fake asju kasutaks. Ongi kogu point.

Eemal

 

#21 30-10-2008 14:31:25

Mikk Mihkel Vaabel
Kasutaja
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 141

Re: Ebay head ja vead, trikid ja nipid!

K***di Euroopa Liit:D

Eemal

 

#22 30-10-2008 15:05:10

Mikk Mihkel Vaabel
Kasutaja
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 141

Re: Ebay head ja vead, trikid ja nipid!

vabandan spämmi pärast...
Aga, kui tahaks osta sellised asjad:
http://cgi.ebay.com/16GB-USB-2-0-FLASH- … dZViewItem
http://cgi.ebay.co.uk/KOSS-SPARKPLUG-SP … 3286.c0.m1
http://cgi.ebay.com/58mm-Center-Pinch-F … dZViewItem
või siis teiste kõrvakate asemel:
http://cgi.ebay.co.uk/Koss-The-Plug-In- … 286.c0.m14
või
http://cgi.ebay.co.uk/New-Sennheiser-CX … 286.c0.m14


uhh... sai alles palju linke, aga kas kui ma mõnegi nendest tellin, siis on ikka lootust kätte saada ( need pole ju fake, peale objekorgi )

M.

Eemal

 

#23 30-10-2008 19:03:05

Jyrka
Foorumi Guru
Asukoht: München
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 956

Re: Ebay head ja vead, trikid ja nipid!

Aru ma ei saa, mis m6te on NII odavaid vidinaid Kusagilt USAst v6i HK-st tellida koos saatmiskulu, tolli, ühilduvuse, garantii ja muu jamaga , kui Euroopa netipoed k.a. Ebay on siinsamas käeulatuses? Eelmises postis oleval UK Ebayl seda probleemi loomulikult ei ole. Kuigi ka Euroopa portaalides tuleb vaadata, et saatjaks mingi US, HK vms. pole.

Eemal

 

#24 30-10-2008 19:13:00

Mikk Mihkel Vaabel
Kasutaja
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 141

Re: Ebay head ja vead, trikid ja nipid!

...saatmiskulu pole ju, või on minimaalne, palju se toll ikka tahab 21%?
Kui ma tellin uk-st, siis on ikkagi ju toll...
Kas tahad öelda, et UK-st tellides ei saadeta tagasi, miks ei või saatja olla Hongkong?

Eemal

 

#25 30-10-2008 21:20:40

Jyrka
Foorumi Guru
Asukoht: München
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 956

Re: Ebay head ja vead, trikid ja nipid!

UK (Saksamaa, Prantsusmaa, Soome jne. jne.) on Euroopa Liit. USA, Hong Kong, Jaapan, Vanuatu, Nauru või Elevandiluurannik ei ole. Edasi mõtle ise.

Eemal

 

Foorumi jalus

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB