Sa ei ole sisse loginud.

#1 22-07-2008 17:53:33

edith
Uus kasutaja
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 3

Fotode kasutamine noorte teadusprojekti raames

Tallinna vanalinna noorte toidukohas EAT on plaanis sügisel korraldada noortele suunatud projekt milleks on noorte hulgas erinevate teadusharude populariseerimine. Teadusnädalad on plaanis viiel teemal: füüsika, keemia, botaanika, zooloogia ja arvutiteadus. Projekti korraldajad ja toimumiskoha omanikud (kohvik EAT) on tudengid ja projekt on suunatud koolinoortele ja muidu teadushuvilistele inimestele.

Projekti raames on plaanis valmistada vähemalt tunni ajalise kestvusega fotodest koosnevad videoklipid, mida nädala jooksul projektoriga kohviku seinale näidata. 
Sellega seoses pöördun looduspildi kasutajate poole järgmise palvega. Meil oleks vaja fotosid loomadest, lindudest ja taimedest. Paraku nagu noorteprojektidega (eriti haridusliku ideega projektidega) tavaks, on eelarvega lood väga kasinad ja autoritasudeks meil suuri rahasummasid pole.
Kas keegi oleks nõus lubama tasuta kasutada enda tehtud loodusfotosid selleks projektiks?
Pilt läheks kasutusse projektoriga seinale näidatavas fotodest koosnevas videoklipis ja loomulikult läheks iga pildi juurde kindlasti nimeline viide ka pildi autorile. Fotosid ei kasutataks ainult konkreetse projekti raames.

Videoklippide eesmärgiks oleks näidata noortele Eestis leiduvaid erinevaid taime ja loomaliike ning vastavalt võimalusele lisada ka fotode vahele (või otse fotode juurde) selgitavat infot konkreetse looma või taime liigi, kasvupaikade, harjumuste ja eripärade kohta.
Eriti vahva oleks võimalus näidata konkreetset looma või lindu kujutavat fotoseeriat (näiteks sünnist ja üleskasvatamisest kuni esimeste jahtide-lendudeni) või mõne taime/looma rühma (näiteks Eestis leiduvate orhideede või kahepaiksed vms-ne) erinevaid esindajaid. Kindlasti on plaanis ka pühendada sektsioon Eestis leiduvatele väljasurevatele liikidele. Plaanis on ka koostööd loomaaia ja botaanikaaiaga.

Kui keegi on valmis aitama või soovib esitada lisaküsimus võta palun kindlasti ühendust aadressil edith ät eat punkt ee või tel 51 28 756.

Eemal

 

#2 22-07-2008 18:00:03

toruonu
Alaline elanik
Asukoht: Tallinn (vahel ka Tartu)
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 1314
Veebileht

Re: Fotode kasutamine noorte teadusprojekti raames

Fotosid ei kasutataks ainult konkreetse projekti raames.

Siin läks edithil väike typo sisse smile Pilte kasutatakse ikka vaid selle projekti raames. Kes asja ära ei seosta, siis tegemist on sama kohaga kus mina oma fotonäituse tegin ning tean inimesi väga hästi. Võib usaldada, et pilte tõesti kasutatakse ainult sellel eesmärgil ning kui mul enda alles jäänud piltide seas (mis pärast kõvaketta kadu alles veel on) midagi leidub, siis vast aitan ka.


http://www.toruonu.eu/

NB! Galerii aadress muutunud, uuendage buukmarke smile Vaatasin, et mul see muutmata jäänud viimased 3-4 aastat big_smile Aga nüüd jälle aktuaalne tongue

Eemal

 

#3 22-07-2008 18:11:22

edith
Uus kasutaja
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 3

Re: Fotode kasutamine noorte teadusprojekti raames

väga vabandan, tõesti sattus viga sisse. mida öelda proovisin oli tõesti see, et pilte kasutatakse ainult selle konkreetse projekti jaoks ja kõik kasutusviisid saab enne ilusasti läbi rääkida.

Eemal

 

#4 23-07-2008 00:09:07

Helenah
Uus kasutaja
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 19

Re: Fotode kasutamine noorte teadusprojekti raames

Kuna ise ei ela Tallinnas ning sügise poole läheb kiiremaks, et sõitu ette võtta, küsiksin:
Kas oleks võimalik antud projekt ka Tartus läbi viia?

Kindlasti oleks siin sama palju huvilisi kui Tallinnas wink.

Eemal

 

#5 23-07-2008 02:26:01

edith
Uus kasutaja
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 3

Re: Fotode kasutamine noorte teadusprojekti raames

to Helenah: kindlasti oleks hea mõtte sarnane projekt ka Tartus läbi viia kuid väga konkreetsetel tehnilistel põhjustel pole selle konkreetse projekti asukohta võimalik muuta. peamine neist on see, et projekti peakorraldaja (st mina) olen ise täis kohaga Tallinlane.
aga kui keegi tahab edaspidi sarnast projekti Tartus läbi viia ning on valmis seda eest vedama siis olen alati nõus kogemuste jagamisega aitama.

Eemal

 

Foorumi jalus

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB