Sa ei ole sisse loginud.

#26 01-03-2005 16:37:55

Sven Z.
Tigekull
Asukoht: Kõrveküla
Registreeritud: 14-11-2004
Postitus: 1273
Veebileht

Re: Loomaaed - mõttetu koht?

Ja Sa arvad, et praegu ei peeta autodest? Usud Sa tõesti, et sellised vennad, kellel näpp nii sügelemas, et ei suuda enne vajutamist isegi karul ja metsseal vahet teha (viimati lasti metssea pähe punahirv) suudavad oma kihku talitseda kui mõnda kütitavat looma autost näevad? Mina küll ei usu. Autoga õigetes kohtades sõites kohtab tavaliselt ikka väga palju loomi. Ja ma usun, et paljud neist on ka oma seljakotti realiseeritud.

Sven @ kah arvab, et pildi juures tuleks maksimaalset infi anda. Kui arvata, et see ei muuda midagi, siis milleks seda varjata. Kui nüüd teemast ka rääkida smile

Eemal

 

#27 14-05-2005 16:17:54

krystin
Külaline

Re: Loomaaed - mõttetu koht?

rtiit kirjutas:

hmm kohe alguses selline vaidlus. smile
tähendab kõigepealt küsijale. loomaaias pildistamine ei ole täitsa out. see on täitsa in kui sa tahad testida oma tehnikat või uurida mõnda looma lähemalt. loomaaias tehtud pilte võid ka esitleda samuti in. mõningad liigid on looduses nii haruldased, et on mõtetu neid kaameraga metsa piirama minna. aga tuleb märkida ära kus nad tehtud on ja sugugi mitte kahjuks nagu siin paljud maininud on. sel lihtsal põhjusel, et loom pole oma loomulikus keskkonnas ja lisaks on häiritud piiratud mitmel erineval moel ja viisil. kui rääkida teiste jutust mis kohati läheb imelikuks mu meelest. ja kui rääkida kontrollitud situatsioonidest siis ikkagi peaks vahet tegema mida kasutada mida mitte. palju kasutatakse toiduga ahvatlemist. siin on enamik soome loodusfotograafe arvamusel, et sööt peaks ka sellisel juhul pildil esitletud olema. siis kasutatakse igasugu helide jne ahvatlemist mis annab enamikul juhtudel üpris ebaloomuliku pildi. seda, et loom aru ei saa kui teda kontrollitakse. no oleneb väga. kui panna kits nööriga puukülge või häirida teda mõnel muul viisil. näiteks kalas üsna tavalised pildid kus on siis hiilitud kitsele lähemale mingil momendil on loom plehkupannud ja siis on esitletud ehvektne pilt põgenevast kitsest. samuti sai loom aru, et teda häiriti. loomaaias oleks võinud ka grupp loodusfotograafe testida näiteks välklampide mõju metsseale. selleasemel, et minna metsa ja üks suur segadus korda saata. mis vahest ajab mind lausa marru. autost pildistamine on täitsa ok. paljud loodusfotograafid kasutavad seda liikuva peidikuna.

 

#28 18-05-2005 11:17:30

Urmas Tartes
Külaline

Re: Loomaaed - mõttetu koht?

Ehk on veel kättesaadav:
Tartes, U. Mis on loodusfoto? - Cheese, 2003, 6, lk. 82-86.

 

Foorumi jalus

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB